Ενός λεπτού σιγή για τη Remembrance Day

Με ενός λεπτού σιγή θα τιμήσουν οι ομάδες αυτό το σαββατοκύριακο τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης, των οποίων η μνήμη τιμάται κάθε χρόνο στη Βρετανία την 11η Νοεμβρίου που είναι γνωστή ως Remembrance Day.



Ενός λεπτού σιγή για τη Remembrance Day

H 11η Νοεμβρίου ήταν η μέρα που έλαβε τέλος ο Α'Παγκόσμιος Πόλεμος (το 1918) και απο την επόμενη χρονιά η Βρετανία ξεκίνησε να τιμά τη μνήμη των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους όχι μόνο σε εκείνο τον πόλεμο αλλά σε όλα τα πεδία της μάχης μέχρι και σήμερα.

Φέτος οι σύλλογοι θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης, τηρώντας ενός λεπτού σιγή και φορώντας στις εμφανίσεις τους την παπαρούνα, ενώ θα δοθούν και 1000 δωρέαν εισιτήρια σε στρατιώτες προκειμένου να βρεθούν σε διάφορα γήπεδα αυτό το σαββατοκύριακο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες, το 60% των ερωτηθέντων τόνισε πως θα ήθελε να μην υπάρξει καμία αγωνιστική δραστηριότητα στη Remembrance Day του 2014 οπότε και θα έχει συμπληρωθεί ένας αιώνας απο την έναρξη του Α'Παγκοσμίου Πολέμου.