Όλοι δουλεύουν για τη Γιουνάιτεντ

Η Τσέλσι έκανε την αρχή και η Μάντσεστερ Σίτι την ακολούθησε. Οι πρωταθλητές Αγγλίας πέταξαν βαθμούς στο Λονδίνο, αφού έμειναν στο 0-0 με τη Γουέστ Χαμ και επέτρεψαν στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ να βρεθεί μόνη της στην κορυφή της Πρέμιερ. Απρόσεκτοι και χωρίς φαντασία στην τελική προσπάθεια οι «πολίτες», η γνωστή …μουρμούρα από τον Μάριο Μπαλοτέλι.



Όλοι δουλεύουν για τη Γιουνάιτεντ

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της Τσέλσι και να βρεθεί μαζί με τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή, αφού η Γουέστ Χαμ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι».

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι σπατάλησαν ένα ημίχρονο, αφού στο πρώτο μέρος αναπτύσσονταν μόνο από τον άξονα, όπου επικρατούσε …πολυκοσμία, με αποτέλεσμα να μην είναι απειλητικοί. Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να φτάσουν αρκετές φορές μπροστά από τον Τζον Χαρτ, ενώ διαμαρτύρονται και για το γκολ του Κέβιν Νόλαν που ακυρώθηκε στο 5ο λεπτό.

Στην επανάληψη η Σίτι έπαιζε μονότερμα τη Γουέστ Χαμ, ωστόσο η διπλή –και σε πολλές περιπτώσεις η τριπλή- ζώνη άμυνας των «σφυριών» δεν επέτρεψε στους «πολίτες» να σκοράρουν. Ο Κάρλος Τέβες – ο οποίος αποθεώθηκε από τους οπαδούς της πρώην του ομάδας- σε ρόλο «πίβοτ» προσπαθούσε να σπάσει την μπάλα στα πλάγια, ωστόσο η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς κράτησε τη συνοχή της μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Γουέστ ΧαμΓιασκελάινεν, ΜακΚάρτνεϊ, Κόλινς (Σπενς 84’), Ριντς, Νομπλ, Νόλαν, Ντιαμέ (Ο’ Νιλ 71’), Τζάρβις, Μπεναγιούν, Κάρολ(Κόουλ 77’)

Μάντσεστερ ΣίτιΧαρτ – Τουρέ Κ, Κομπανί, Νάστασιτς – Μίλνερ, Τουρέ Γ, Νασρί, (Σινκλερ 90’), Κλισί – Τέβες (Γκαρσία 84’), Τζέκο, Μπαλοτέλι(Αγκουέρο 69’)