Κάλλιο αργά…
… παρά ποτέ! Μπορεί να άργησε, αλλά η Άστον Βίλα έφτασε τελικά στη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, περνώντας νικηφόρα από το «Στάδιο του Φωτός» με το 1-0 επί της Σάντερλαντ. Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ο Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από έναν ολόκληρο χρόνο!

Πέντε ματς μετά το τελευταίο τους «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, οι «χωριάτες» επέστρεψαν στις επιτυχίες, «βυθίζοντας» παράλληλα ακόμα περισσότερο τη Σάντερλαντ.
Το ματς:
Πιο καλά έδειχναν να πατούν στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Πολ Λάμπερτ είχαν την κατοχή της μπάλας και έμοιαζαν πιο απειλητικοί για την εστία του Μινολέ, με την άμυνα της Σάντερλαντ να κρατά πάντως το μηδέν. Οι «χωριάτες» αναγκάστηκαν να προχωρήσουν νωρίς-νωρίς και στην πρώτη τους αλλαγή με τον Μπένετ να αποχωρεί και τον Λιτσχάι να παίρνει τη θέση του στα μετόπισθεν. Μετά τα μισά του πρώτου μέρους η εικόνα του ματς άλλαξε, με τις «μαυρόγατες» να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, ο Άνταμ Τζόνσον αστόχησε πάντως σε μια καλή ευκαιρία και τελικά το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειές τους στα πρώτα 45 λεπτά.
Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους κύλησαν όπως και σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του το πρώτο ημίχρονο. Μέτριο ματς με κακό ρυθμό και ελάχιστες καλές στιγμές. Η Άστον Βίλα ωστόσο βρήκε τον τρόπο να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν στο 57’ ο Μπεντεκέ βρήκε ωραία τον Αγκμπονλαχόρ και αυτός έκανε το 0-1, πετυχαίνονται το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ προσπάθησε στη συνέχεια να απαντήσει, μια πολύ καλή στιγμή με τον Σαχά πέρασε ανεκμετάλλευτη και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σάντερλαντ: Μινολέ – Μπάρντσλεϊ, Ο’ Σέι, Κουεγιάρ, Κόλμπακ – Λάρσον, Κάτερμολ, Γκάρντερ, Τζόνσον – Φλέτσερ, Σεσενιό
Άστον Βίλα: Γκούζαν – Λόουτον, Φλάαρ, Κλαρκ, Μπένετ – Βέινμαν. Άιρλαντ, Γουέστγουντ, Μπάναν, Αγκμπονλαχόρ - Μπέντεκε