«Έκανε ρατσιστικό σχόλιο ο Κλάτεμπεργκ»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία, Γκόρντον Τέιλορ, υποστήριξε πως ένα από τα σχόλια του ρέφερι του ντέρμπι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μαρκ Κλάτεμπεργκ προς τον Τζον Όμπι Μίκελ, ήταν ρατσιστικής φύσεως. Παράλληλα, ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς σωστή και άμεση αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκαλέσει σάλο στο αγγλικό ποδόσφαιρο.



«Έκανε ρατσιστικό σχόλιο ο Κλάτεμπεργκ»

Ανάμεσα σε όλους τους οργανισμούς που έχουν ενεργοποιηθεί έπειτα από όσα συνέβησαν στη νίκη (3-2) των «κόκκινων διαβόλων», την Κυριακή, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», είναι φυσικά και η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA).

Μέσω του εκτελεστικού του διευθυντή, Γκόρντον Τέιλορ, η Ένωση τονίζει πως έχει γίνει αναφορά από τους ποδοσφαιριστές του λονδρέζικου συλλόγου για σχόλιο ρατσιστικής φύσης από τον Μαρκ Κλάτεμπεργκ προς τον μέσο των «μπλε», Τζον Όμπι Μίκελ.

Παράλληλα, ο Τέιλορ υποστήριξε ότι ο Νιγηριανός μέσος, μαζί με τον Χουάν Μάτα, είναι οι μοναδικοί που συμμετείχαν σε επεισόδιο με τον 37χρονο ρέφερι και όχι οι Τόρες και Τέρι, για τους οποίους γράφτηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

«Ελπίζω η FA και η Αστυνομία, μετά τις καταγγελίες που έγιναν και την έναρξη των ερευνών τους, να αντιμετωπίσουν το περιστατικό χωρίς ολιγωρία. Μετά από αυτό που έγινε στο θέμα του Τζον Τέρι και του Άντον Φέρντιναντ, που διήρκησε περίπου έναν χρόνο, πρέπει να δείξουμε στο ποδόσφαιρό μας, σαν χώρα, είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τέτοια γεγονότα. Ευελπιστώ να τιμωρηθούν όσοι πρέπει και όπως πρέπει» σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής της PFA.