«Σπάει» ταμεία το Skyfall

Τα 20,1 εκατομμύρια λίρες έφτασαν οι εισπράξεις της ταινίας Skyfall, το πρώτο σαββατοκύριακο προβολή της στους βρετανικούς κινηματογράφους.



«Σπάει» ταμεία το Skyfall

Η 23η ταινία του Τζειμς Μποντ έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή στη Βρετανία και κατάφερε να γίνει η πιο πετυχημένη ταινία με πρωταγωνιστή τον θρυλικό πράκτορα 007 στις πρώτες τρεις ημέρες της προβολής της.

Το Skyfall που σκηνοθέτησε ο Σαμ Μέντες κατέγραψε εισπράξεις  μεγαλύτερες από εκείνες που είχε κάνει το αντίστοιχο διάστημα το Casino Royal (13,4 εκ. λίρες) και το Quantum of Solace (15,4 εκ. λίρες) στα οποία επίσης πρωταγωνιστούσε ο Ντάνιελ Κρέγκ.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το Skyfall στην επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη ταινία Τζειμς Μποντ, δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που κατέχει η ταινία Χαρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου 2, η οποία προβλήθηκε πέρυσι και έκανε εισπράξεις 23εκ. λιρών τις τρεις πρώτες μέρες.

Εξαιρετική  είναι η πορεία του «Skyfall» και στις υπόλοιπες χώρες που ξεκίνησε να προβάλλεται σημειώνοντας εισπράξεις 77,7 εκ. δολαρίων, χωρίς να είναι ανάμεσα στις χώρες οι ΗΠΑ, στις οποίες η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου.

Στην Ελλάδα η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από την 1η Νοεμβρίου.