«Αλμυρή» η goalline technology

Μπορεί η Πρέμιερ Λιγκ να προσπαθεί εδώ και χρόνια να πείσει UEFA και FIFA για την ανάγκη εισαγωγής της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, αλλά κάτι τέτοιο μόνο φτηνό δεν είναι. Η παγκόσμια ομοσπονδία προειδοποιεί για το κόστος του συστήματος goalline, το οποίο ενδεχομένως καταστήσει την εφαρμογή του ανέφικτη.



«Αλμυρή» η goalline technology

Η Πρέμιερ Λιγκ έχει κάνει αρκετές δοκιμές τα τελευταία χρόνια και έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Από την πλευρά της, η FIFA έδωσε την άδεια για την εγκατάσταση δύο διαφορετικών συστημάτων, του Hawk Eye και του GoalRef.

Το πρώτο αφορά την εγκατάσταση καμερών στην εστία, ενώ το δεύτερο προϋποθέτει τη χρήση μαγνητικών πεδίων για να γίνεται σαφές εάν περνά η μπάλα τη γραμμή του τέρματος.

Με βάση τα όσα αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, το Hawk Eye θα επιβαρύνει οικονομικά τον κάθε σύλλογο που θέλει να το εγκαταστήσει με 300.000, ενώ το GoalRef θα είναι σημαντικά φτηνότερο, «ενδεχομένως και με τα μισά χρήματα». Συνεπώς, στην περίπτωση που υπάρξει κεντρική απόφαση της Πρέμιερ για εγκατάσταση του Hawk Eye στα γήπεδα της Πρέμιερ υπολογίζεται πως θα χρειαστούν 3 με 6 εκατομμύρια λίρες.