«Απογοητευμένοι, αλλά θα παλέψουμε»

Κοινή ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν πως οι ενέργειες της FA αλλά και της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας στο θέμα της ρατσιστικής επίθεσης από τον Τζον Τέρι, τους απογοήτευσαν, εξέδωσαν τα αδέρφια Φέρντιναντ. «Θα σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες εξάλειψης του ρατσισμού» υπογραμμίζουν.



«Απογοητευμένοι, αλλά θα παλέψουμε»

Μάλιστα, μέσω  της τοποθέτησής τους πως θα βοηθήσουν όλους τους ήδη υπάρχοντες οργανισμούς για την καταπολέμηση του φαινομένου του ρατσισμού, καθιστούν σαφές πως τα σενάρια που ήθελαν τους μαύρους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ να ενώνονται για τη σύσταση μια νέας αντιρατσιστικής ομάδας, δεν θα επαληθευτούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αδερφών Φέρντιναντ:

«Πέρασε ένας χρόνος από το δυσάρεστο περιστατικό που σημειώθηκε στο “Λόφτους Ρόουντ”. Σε αυτό τον χρόνο, αρκετοί από τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και τους επόμενους μήνες, είμαστε σίγουροι ότι θα λάβουν χώρα αρκετές συσκέψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.  Ζητούμε να συμμετέχουμε σε αυτές τις συζητήσεις μαζί με άλλους πρώην αλλά και εν ενεργεία μαύρους ποδοσφαιριστές, όλων των φυλών, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο του ρατσισμού με ενότητα.

Όσον αφορά τα μπλουζάκια του “Kick it out”, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως οι ενέργειες του εν λόγω οργανισμού για την καταπολέμηση του ρατσισμού είναι αξιοσημείωτες και μάλιστα, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και στον τομέα της ενημέρωσης. Θα χαιρόμασταν αν είχαμε επαφές και με τους ανθρώπους του “kick it out” για να γίνει πιο οικείο και σε εμάς και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Αν και δηλώνουμε απογοητευμένοι από τις κινήσεις και τις ενέργειες των FA και PFA στο θέμα της ρατσιστικής επίθεσης τον τελευταίο χρόνο, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αρωγοί όλων των οργανώσεων κατά του ρατσισμού για να τον εξαλείψουμε από το άθλημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους οπαδούς της ΚΠΡ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη στήριξή τους όλο αυτό τον δύσκολο χρόνο. Πάνω απ’ όλους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Μαρκ Χιούζ.

Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε δημόσια οτιδήποτε αναφορικά με την υπόθεσή μας. Θα επαναφέρουμε το ενδιαφέρον μας αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι και το ποδόσφαιρο.

Ρίο και Άντον Φέρντιναντ».