Οι ποδοσφαιριστές προτείνουν για τη ρατσιστική βια ....

Ένα πλάνο έξι σημείων προτείνει η ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (PFA) της Αγγλίας, ώστε να αντιμετωπίζονται στο μέλλον περιστατικά ρατσιστικής βίας.



Οι ποδοσφαιριστές προτείνουν για τη ρατσιστική βια ....

Πιθανότατα όλα ξεκίνησαν από την …ενδοοικογενειακή κόντρα μεταξύ των μελών της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Οπως και να έχει πάντως, ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας Γκόρντον Τέιλορ ανακοίνωσε ένα σχέδιο έξι σημείων, λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του έγχρωμου άσου της Ρέντινγκ Τζέισον Ρόμπερτς ο οποίος τόνισε πως η ένωση δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Μια από τις προτάσεις που συζητήθηκε μεταξύ των ποδοσφαιριστών ήταν και η δημιουργία ξεχωριστής ένωσης για έγχρωμους παίκτες.  Ωστόσο φαίνεται πως οι περισσότεροι συμφωνούν πως η δράση τους θα είναι πιο αποτελεσματική αν παραμείνουν  ενωμένοι.

Η ένωση επιθυμεί αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες και με το πλάνο προτείνει τα ακόλουθα :

1 Επιτάχυνση της διαδικασίας για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων

 2 Επιβολή αυστηρότερων ποινών  και συμμετοχή των ενόχων σε προγράμματα  ευαισθητοποίησης σχετικά με  την ισότητα

3 Την εφαρμογή του «κανονισμού Ρούνει» που ισχύει από το 2003 στο NFL στην Αμερική σύμφωνα με το οποίο  θα πρέπει να επιβάλλεται στους συλλόγους να εξετάζουν τα βιογραφικά μαύρων προπονητών που είναι υποψήφιοι για κενές θέσεις εργασίας.

 4 Να ελέγχεται το ποσοστό των μαύρων προπονητών  και όταν διαπιστώνεται ανισότητα να υπογραμμίζεται

5 Η ρατσιστική επίθεση να θεωρηθεί σοβαρή παράβαση που θα μπορεί να επιφέρει και την αποβολή

6 Δεν θα πρέπει να παραβλεφθούν και  άλλα θέματα ισότητας, όπως σχετικά με το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία, τον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία και την παρουσία ασιατών στο ποδόσφαιρο.

Πάντως η Πρέμιερ Λιγκ δηλώνει άγνοια για το πλάνο της PFA και τονίζει πως η ενημέρωση της έγινε μόνο μέσω των ρεπορτάζ των ΜΜΕ.