Παραιτήθηκε πριν τον ...παραιτήσουν!
Την απόφαση του να αποχωρήσει άμεσα απο το αστυνομικό σώμα ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Δυτικού Γιορκσαιρ Σερ Νόρμαν Μπέτισον, μετά τις νέες αποκαλύψεις πως η αστυνομία θέλησε να ρίξει τις ευθύνες για την τραγωδία του Χίλσμπορο στους οπαδούς της Λίβερπουλ.

Ο Μπέτισον είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του στις 31 Μαρτίου 2013, μετά την ανακοίνωση την ανακοίνωση της ειδικής επιτροπής της αστυνομίας πως θα εξετάσει στελέχη της σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας του Χίλσμπορο. Ωστόσο μετά την αποκάλυψη πως ο Μπέτισον συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια να σπιλωθεί η φήμη των οπαδών της Λίβερπουλ προκειμένου να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την τραγωδία.
To θέμα συζητήθηκε χθες στο κοινοβούλιο με τη βουλευτή απο το Μέρσεισαιντ Μαρια Ιγκλ να χρησιμοποιεί ένα έγγραφο στο οποίο ένας οπαδός της Λίβερπουλ (που ήταν εκείνη τη μοιραία μέρα στο Χιλσμπορο) ανέφερε το διάλογο που είχε με τον Μπέτισον λίγες μέρες μετά την τραγωδία. Ο Μπέτισον ανέφερε τότε πως υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας τους είχαν ζητήσει να παραποιήσουν στοιχεία της έρευνας προκειμένου να φανεί πως οι οπαδοί της Λίβερπουλ ήταν μεθυσμένοι και απο φόβο πως θα μπορούσαν να κινηθούν με άγριες διαθέσεις προς τις θύρες η αστυνομία αποφάσισε να τις ανοίξει.






















