Συμφωνία-χρυσάφι «κυνηγά» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Να τινάξει τη μπάνκα φιλοδοξεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας με τη Nike.



Συμφωνία-χρυσάφι «κυνηγά» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Οι δυο πλευρές συνεργάζονται τα τελευταία δέκα χρόνια και η τρέχουσα συμφωνία έχει ισχύ μέχρι το 2015. Από τον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας και κάποια στελέχη του αγγλικού συλλόγου εκτιμούν πως η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια συμφωνία αξίας ενός δις λιρών! 

Αυτή την στιγμή οι «κόκκινοι διάβολοι» εισπράττουν από τη NIKE κάτι παραπάνω από 300 εκατομμύρια λίρες συν ένα ποσοστό επί των πωλήσεων και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Εντ Γουντγορντ (ο οποίος ηγείται της ομάδας που είναι αρμόδια για τις εμπορικές συμφωνίες) επιθυμεί μια «μεγάλη αύξηση» από τη NIKE. Αν και απέφυγε να αποκαλύψει το ποσό που θα διεκδικήσει από την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών, είναι βέβαιο πως στις διαπραγματεύσεις θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα πως το ποσό για τη νέα χορηγία της φανέλας  (με την Chevrolet που θα ισχύσει από το 2014-15) είναι έξι φορές μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που είχε δώσει η Vodafone δώδεκα  χρόνια πριν.  Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κατέβαλλε ετησίως  οκτώ εκατομμύρια λίρες, ενώ η General Motors θα πληρώσει 52 εκατομμύρια την σεζόν για τη νέα συμφωνία.