Καμία τιμωρία στους στασιαστές της ΚΠΡ!

Της επανάστασης το λάβαρο σήκωσαν έξι παίκτες της ΚΠΡ προεξάρχοντος του Αντον Φέρντιναντ και δεν φόρεσαν τα σχετικά μπλουζάκια στο ματς με την Εβερτον, στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής εκστρατείας. Ωστόσο ο προπονητής τους Μαρκ Χιούζ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να τους τιμωρήσει!



Καμία τιμωρία στους στασιαστές της ΚΠΡ!

Ο Αντον Φέρντιναντ ήταν ο πρώτος που μίλησε και τόνισε ότι δεν θα έπαιρνε μέρος στην καμπάνια, διαμαρτυρόμενος για την μικρή ποινή που επιβλήθηκε στον Τζον Τέρι. Στον συμπαίκτη τους συμπαραστάθηκαν ο Σον Ράιτ Φίλιπς, ο Τζιμπρίλ Σισέ, o Aλεχάντρο Φορλίν, ο Νέντουμ Ονουόχα και ο Τζούνιορ Χόιλετ που ακολούθησαν το παράδειγμα του.

Ο Μαρκ Χιουζ όμως, δεν θα τους τιμωρήσει. «Εγινε μια συζήτηση μεταξύ των παικτών στην αρχή της εβδομάδας και εγώ κατάλαβα ότι όλοι θα φορέσουν το μπλουζάκι. Είναι προσωπικό θέμα, αλλά εγώ πιστεύω ότι κάθε καμπάνια κόντρα στον ρατσισμό με στόχο να αποβληθεί από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, είναι σωστή και πρέπει όλοι να την υποστηρίξουμε. Ολοι βέβαια έχουν τη δική του αποψη στο θέμα. Νομίζω ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια είναι εξαιρετικές. Οταν άρχισα το ποδόσφαιρο ήταν σαν κόλαση και πολύ χειρότερα από τώρα».

Ο προπονητής της ΚΠΡ αναφέρθηκε και στη στάση των παικτών του. «Αυτό έγινε επειδή οι ποδοσφαιριστές θέλουν να γίνουν περισσότερα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι στους αρμόδιους οργανισμούς θα αναρωτηθούν μετά από αυτά, για διάφορα θέματα και αυτό είναι καλό. Ισως για αυτό τα παιδιά αποφάσισαν να το κάνουν αυτό...»

Αντιθέτως με τον Χιουζ, ο Φέργκιουσον  εξοργίστηκε με την απόφαση του Ρίο Φέρντιναντ να μην φορέσει το μλπουζάκι και ενδεχομένως να προχωρήσει σε τιμωρία του.