Βρίσκει υποστηρικτές ο Φέρντιναντ

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας, στέκεται στο πλευρό του Ρίο Φέρντιναντ αναφορικά με την απόφασή του να μη φορέσει το μπλουζάκι κατά του ρατσισμού πριν το ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Στόουκ, διαμαρτυρόμενος για τη μικρή ποινή της FA στον Τζον Τέρι.



Βρίσκει υποστηρικτές ο Φέρντιναντ

Ο έμπειρος αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων», δεν αφήνει το συμβάν της ρατσιστικής επίθεσης στον αδερφό του να «σβήσει» με την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον αρχηγό της Τσέλσι.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρίο Φέρντιναντ αρνήθηκε να φορέσει το μπλουζάκι κατά του ρατσισμού και προκάλεσε την αντίδραση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Είναι ντροπιαστικό. Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις» είπε ο προπονητής της ομάδας του, ωστόσο, η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας στάθηκε στο πλευρό του ποδοσφαιριστή, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Κλαρκ Καρλάιλ:

«Θα φροντίσουμε ώστε να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα του Ρίο Φέρντιναντ σαν άνθρωπος. Όλοι έχουν ελευθερία λόγου και άποψης. Δεν μπορείς να επιβάλεις σε έναν άνθρωπο να σφίξει το χέρι ενός άλλου, ούτε να φορέσει ένα μπλουζάκι που δεν θέλει» ήταν τα λόγια του.