Δεν ασκεί έφεση ο Τέρι

Την απόφαση να μην ασκήσει έφεση στην τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών προκειμένου να τελειώσει μια και καλή το θέμα με τη ρατσιστική συμπεριφορά για την οποία κατηγορήθηκε, πήρε ο Τζον Τέρι! 



Δεν ασκεί έφεση ο Τέρι

Μάλιστα, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι όντως χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις εις βάρος του Άντον Φέρντιναντ, τον περασμένο Οκτώβριο, στην ήττα (1-0) της Τσέλσι από την ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ».

Λίγο πριν τη λήξη της διορίας που του είχε δοθεί (14 ημερών) από την ώρα που πήρε στα χέρια του το σκεπτικό βάσει του οποίου η FA του επέβαλε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών, ο αρχηγός της Τσέλσι θα εκτίσει κανονικά την τιμωρία του.

«Έπειτα από πολλή σκέψη, αποφάσισα να μην ασκήσω έφεση στην τιμωρία από την FA. Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά και τις ανάρμοστες και υβριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησα σε εκείνο το ματς με την ΚΠΡ. Είμαι απογοητευμένος από την απόφαση της FA και δέχομαι πως τέτοιου είδους εκφράσεις δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ούτε στο γήπεδο, ούτε έξω από αυτό. Επαναλαμβάνω ότι η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη.

Δεν πρόκειται να συμβεί ξανά και καταλαβαίνω ότι απογοήτευσα την Τσέλσι και τον εαυτό μου. Θα συνεχίσω και θα προσφέρω στον αγώνα για την εξάλειψη τέτοιας ανάρμοστης συμπεριφοράς από τα γήπεδα. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, την Τσέλσι και τους οπαδούς της ομάδας για τη στήριξή τους» ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Τζον Τέρι.

Αυτό είναι το τέλος μιας μεγάλης και πολύκροτης ιστορίας που ξεκίνησε με την κατηγορία για ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ, σε παιχνίδι των «μπλε» του Λονδίνου με την ΚΠΡ, τον περασμένο Οκτώβρη και ταλαιπώρησε τον Τέρι επί ένα χρόνο.

Μέσα σε αυτό τον χρόνο, ο έμπειρος αμυντικός έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, είδε τον Καπέλο να παραιτείται από την τεχνική ηγεσία των «τριών λιονταριών» επειδή τον στήριζε, οδηγήθηκε στο δικαστήριο, αθωώθηκε, αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και τιμωρήθηκε από την FA.

Η ποινή που του επιβλήθηκε, θα ισχύσει από το λονδρέζικο ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στην Τότεναμ για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Στη συνέχεια, ο Τζον Τέρι θα απουσιάσει από τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αρχικά για το Capital One Cup (28/10) και λίγες μέρες αργότερα (31/10) για το πρωτάθλημα.

Το τελευταίο παιχνίδι από το οποίο θα απουσιάσει, θα είναι αυτό στην έδρα της Σουίνσι, στις 3 Νοεμβρίου και επιστρέφει στις 11 του μηνός, σε εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ.

Σημειώνεται, πως στην τιμωρία, περιλαμβάνεται και πρόστιμο 220.000 λιρών.