Σε μπελάδες Σερβία και Αγγλία

Όσα δυσάρεστα συνέβησαν στο παιχνίδι της Σερβίας με την Αγγλία για τα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Euro U-21 2013 δεν θα έμεναν ατιμώρητα από την UEFA που απήγγειλε κατηγορίες στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και των δύο χωρών.



Σε μπελάδες Σερβία και Αγγλία

Με το γκολ του Γουίκαμ που έδωσε τη νίκη (1-0) στα «λιοντάρια», μαζί με την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εκτυλίχθηκαν… σκηνές Φαρ Ουέστ!

Ο Ντάνι Ρόουζ, «έσπασε» και αντέδρασε σε όσα ρατσιστικά συνθήματα άκουγε από τους Σέρβους οπαδούς καθΆ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να κλωτσήσει τη μπάλα στην εξέδρα. Αποβλήθηκε και το γήπεδο έγινε ένα… τεράστιο ρινγκ!

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τους προπονητές, τα επιτελεία τους και τους διαιτητές ήρθαν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους, να προσπαθούν να χωρίσουν το πλήθος!

Τελικά χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια, ενώ μάλιστα, σε αυτά της Αγγλίας τοποθετήθηκαν άνδρες ασφαλείας, προκειμένου να μη δοθεί συνέχεια στις κόντρες.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας, παρά το γεγονός πως αρνήθηκε τα περί ρατσιστικών συνθημάτων και κατηγόρησε τον Ντάνι Ρόους για πρόκληση των επεισοδίων (!), κατηγορήθηκε για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της.

Από την πλευρά της, η FA αντιμετωπίζει την κατηγορία της αντιαθλητικής συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας.