Ένα γκολ αρκεί στο Σαν Μαρίνο…

Μια ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της FIFA, δεν μπορεί να περιμένει πολλά από  μια αναμέτρηση κόντρα στην Αγγλία, ωστόσο το Σαν Μαρίνο κατάφερε ήδη να κερδίσει τα λεπτά δημοσιότητας που του αντιστοιχούν.



 Ένα γκολ αρκεί στο Σαν Μαρίνο…

Σε καμία περίπτωση το Σαν Μαρίνο μπορεί να προκαλέσει κάποια  ανησυχία στην Αγγλία των πλουσιοπάροχα αμειβομένων ποδοσφαιριστών,  παρ’όλα αυτά οι παίκτες του έχουν κερδίσει  μια θέση στις σελίδες των αγγλικών εφημερίδων.

Φυσικά δεν είναι οι επιτυχίες τους εντός αγωνιστικών χώρων που τους χαρίζουν τη δημοσιότητα, αλλά η ιδιαιτερότητα πως η ομάδα αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες παίκτες.

Με μόλις μια νίκη  (σε ένα φιλικό κόντρα στο Λιχτενσταιν το 2004) σε 114 παιχνίδια και γκολ 19-473, το Σαν Μαρίνο  δεν αναζητά νίκη απέναντι στα «λιοντάρια» αλλά ελπίζει να σκοράρει ένα γκολ, κάτι που δεν έχει κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Σε όλους τους  αγώνες της εθνικής ομάδας έχω αρκετή δουλειά»  τόνισε ο τερματοφύλακας Αλντο Σιμοντσίνι ο οποίος εργάζεται ως λογιστής και τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει μεγάλες ήττες από την  Γερμανία (13-0), από την Ολλανδία (11-0) και από την Πολωνία (10-0).

Ο προπονητής της ομάδας Τζιαμπάολο Μάτσα είναι ο μακροβιότερος τεχνικός   στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της  ευρωπαικής ζώνης, καθώς μετρά 14 χρόνια στον πάγκο της εθνικής ομάδας.   Κύρια ευθύνη του ομοσπονδιακού τεχνικού ο οποίος εργάζεται ως καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο, είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει τους παίκτες οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες και μετά το τέλος των αγώνων -που σχεδόν πάντα επιφυλάσσουν βαριές ήττες- να τους τονώσει ψυχολογικά.  

Η αποστολή του Σαν Μαρίνο διαθέτει μόλις δυο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.  Η  πιθανή αποψινή 11άδα αποτελείται  από :  λογιστές (οι δίδυμοι Σιμοντσίνι),  ταμία τράπεζας (Ντελα Βάλε),  ιδιοκτήτη μπαρ (Βιταιόλι), ιδιοκτήτη εταιρείας φωτιστικών (Γκασπερόνι), υπάλληλο σε εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου (Κοπίνι),  υπάλληλο σε εταιρεία επίπλων  (Ρινάλντι) και από δυο φοιτητές (Τσερβελίνι, Μπρόλι). Ο  Παλάτσι είναι ο μόνος που ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.    

Έχοντας ως οδηγό το τέρμα που σημείωσε το 1993 (την τελευταία φορά που οι δυο ομάδες συναντήθηκαν) ο Ντάβιντε Γκαουλτιέρι, οκτώ δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης το Σαν Μαρίνο μπορεί να ονειρεύεται  πως θα καταφέρει να σκοράρει απόψε στο Γουέμπλει.  Από την άλλη, θα πρέπει να βρει και τον τρόπο να σταματήσει την επέλαση των Άγγλων προς το τέρμα του. Όταν ρωτήθηκε ο Μάτσα για το πώς σκοπεύει να σταματήσει τον Γουειν Ρούνει, απάντησε : «Με καλάζνικοφ!»