Ασού-Εκοτό: «Νούμερο δύο ο Γιορίς»
Υπομονή και πνεύμα… μαχητικότητας συνέστησε στον Ούγκο Γιορίς ο Ασού-Εκοτό. Ο Γάλλος τερματοφύλακας φαίνεται πως στην παρούσα φάση δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη θέση του «άσου» στην Τότεναμ και ο Καμερουνέζος χαφ μοιάζει να συμφωνεί με την άποψη του Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Μπορεί οι Λονδρέζοι να ξόδεψαν αρκετά χρήματα την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου ώστε να κάνουν κάτοικο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τον 25χρονο γκολκίπερ, ωστόσο σύμφωνα με τον Πορτογάλο τεχνικό ο Μπραντ Φρίντελ αποτελεί αυτήν τη στιγμή το νούμερο ένα κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.
Απ’ ότι φαίνεται μάλιστα, την άποψη του Βίλας-Μπόας ασπάζονται και κάποιοι από τους νέους συμπαίκτες του Γιορίς, με πρώτο τον Ασού-Εκοτό.
«Σίγουρα δεν είναι εύκολο γι’ αυτόν διότι υπάρχει αρκετά μεγάλος ανταγωνισμός. Άσχετα από το αν είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Γαλλίας, θα πρέπει να παλέψει πολύ για τη θέση του στην ομάδα.
Έχουμε έναν τερματοφύλακα που δεν κάνει λάθη και γνωρίζει πολύ καλά το δεδομένα του βρετανικού ποδοσφαίρου. Στην αρχή νομίζω πως ο Γιορίς θα αποτελεί το νούμερο-δύο. Αν κάποιος τερματοφύλακας δεν κάνει λάθη, δεν υπάρχει και λόγος να τον αλλάξεις» ήταν τα λόγια του 28χρονου μπακ.






















