«Λιοντάρια»… όνομα και πράγμα!

Από αυτά που «δαγκώνουν» και μάλιστα… πολύ! Η Αγγλία, έκανε ονειρεμένο ποδαρικό στη προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014 και πέρασε με άνεση από το Κισινάου, επικρατώντας με σκορ 5-0της Μολδαβίας! Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά αυτό δεν μειώνει την εμφάνιση των παικτών του Χότζον!



«Λιοντάρια»… όνομα και πράγμα!

Δύο γκολ από τον Φρανκ Λάμπαρντ που έφτασε στα 25 με τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ ο έμπειρος μέσος άνοιξε το σκορ με το 100 πέναλτι της εθνικής ομάδας της Αγγλίας!

Πρώτο «αίμα» για τον Τζέιμς Μίλνερ, γκολ και από τον Λέιτον Μπείνς που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Άσλεϊ Κόουλ. Πενήντας συμμετοχές συμπλήρωσε ο Ζερμέιν Ντεφό και το γιόρτασε σκοράροντας.

Χωλαίνοντας αποχώρησε ο Τζον Τέρι, αφού τραυματίστηκε στα τελευταία λεπτά και με τον Ρόι Χότζον να έχει εξαντλήσει τις αλλαγές του, «έσφιξε» τα δόντια και έπαιξε μέχρι το τέλος.

Α’ ημίχρονο:

Αγγλία… αγνώριστη! Με την καλή έννοια! Τα «λιοντάρια» του Ρόι Χότζον μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με περίσσια αποφασιστικότητα και ουσιαστικά τελείωσαν το ματς με τους Μολδαβούς από το πρώτο μέρος, μετατρέποντας την αναμέτρηση σε… σεμνή τελετή! Με τους Μίλνερ και Τσάμπερλεϊν από τις πτέρυγες να κάνουν… πάρτι, τους Τζέραρντ και Λάμπαρντ να φτιάχνουν παιχνίδι πανεύκολα και τον Ζερμέιν Ντεφό να αποτελεί συνεχώς απειλή για τα αντίπαλα καρέ, οι Άγγλοι, έφτασαν στο 3-0, όσο εύκολα δείχνει και το σκορ από μόνο του.

Στο 3ο μόλις λεπτό, ο Λάμπαρντ ευστόχησε από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Κλέβερλι έπειτα από χέρι που έκανε μέσα στην περιοχή της Μολδαβίας ο Μπουλγκάρου. Ο Ντεφό προσπαθούσε, αλλά και το δεύτερο γκολ ήρθε από τον μέσο της Τσέλσι που έφτασε και τα 25 με τη φανέλα με το εθνόσημο. Από σέντρα του Γκλεν Τζόνσον, βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στα δίχτυα με τη συμπλήρωση μισής ώρας. Λίγο πριν την ανάπαυλα, ήρθε και η… λύτρωση για τον Ντεφό που σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή για το 3-0.

Β’ ημίχρονο:

Ο Ρόι Χότζον στην επανάληψη πέρασε στο παιχνίδι τους Κάρικ και Γουόλκοτ που πήραν τις θέσεις των Στίβεν Τζέραρντ και Άλεξ Τσάμπερλεϊν αντίστοιχα, η Αγγλία παρέμεινε απειλητική σε κάθε ευκαιρία, αλλά παρουσίασε μια αστάθεια στην άμυνα. Βρέθηκε, δηλαδή, σε αρκετές στιγμές, να αμύνεται μέσα στην περιοχή της και να βλέπει τους Μολδαβούς να κυκλοφορούν τη μπάλα, χωρίς σχεδόν… να το καταλάβει. Βέβαια, ο συναγερμός κάθε φορά έληγε πολύ γρήγορα, για να «σπρώξουν» το παιχνίδι της Αγγλίας μπροστά οι Λάμπαρντ και Μίλνερ και τελικά το σκορ να φτάσει στο 5-0!

Ο Τζέιμς Μίλνερ, στο 73ο λεπτό έπειτα από ωραία ανάπτυξη των «τριών λιονταριών» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Λέιτον Μπέινς με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο αριστεροπόδαρος άσος της Έβερτον που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Άσλεϊ Κόουλ στην άμυνα, τα πήγε περίφημα στο ανασταλτικό κομμάτι και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την κακή του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα, με ένα γκολ, δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη!


M-E footyroom.com από footyroom

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μολδαβία: Ναμάσκο, Αρμάς, Γκολοβατένκο, Επουρεάνου, Κόβαλτσουκ, Μπουλγκάρου, Ονίκα, Γκάτσαν, Σουβόροφ (46’ Ντέντοφ), Πάτρας, Πισκούσιατς (76’ Σιντορένκο)

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Μπέινς, Λέσκοτ, Τέρι, Τζέραρντ (45’ Κάρικ), Μίλνερ, Λάμπαρντ, Κλέβερλι, Τσάμπερλεϊν (58’ Γουόλκοτ), Ντεφό (68’ Γουέλμπεκ)