Φαν Πέρσι: «Πριν δύο χρόνια… δεν θα το έκανα»

Με την απογοήτευση του χαμένου πέναλτι και περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή θα έμενε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, αν έχανε τόσο κρίσιμο πέναλτι, όπως αυτό κόντρα στη Σαουθάμπτον, πριν από… δύο χρόνια. Ευτυχώς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το DNA της ομάδας, τον βοήθησε να συνεχίσει και να της χαρίσει τη σπουδαία επικράτηση!



Φαν Πέρσι: «Πριν δύο χρόνια… δεν θα το έκανα»

Ο Ολλανδός αστέρας των «κόκκινων διαβόλων», δεν έχει συγχωρήσει τον εαυτό του για το πέναλτι που έχασε στο «St. Mary’s», την ώρα που το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ της Σαουθάμπτον, ωστόσο, τα δύο γκολ με τα οποία ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ – τρικ στη συνέχεια, «έσβησε» την πίκρα.

Βέβαια, ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι δύο χρόνια νωρίτερα, με λιγότερες εμπειρίες και… τις σκιές πάνω από το «Έμιρεϊτς», ίσως να μην κατάφερνε ποτέ να ξεπεράσει την απογοήτευση της αστοχίας σε ένα τόσο κρίσιμο πέναλτι, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή!

«Η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Κοιτάζοντας ξανά το χαμένο μου πέναλτι κόντρα στη Σαουθάμπτον, καταλαβαίνει κανείς ποια είναι η κυριολεκτική έννοια της απογοήτευσης. Ήταν πολύ κακή εκτέλεση. Ήταν λάθος. Δεν χτυπάς έτσι ένα πέναλτι σε τέτοιο σημείο και με την ομάδα σου πίσω στο σκορ» σχολίασε αρχικά ο Φαν Πέρσι και πρόσθεσε:

«Η αμέσως επόμενη σκέψη, είναι “τι κάνω τώρα;”. Κάθομαι και βυθίζομαι στην απογοήτευση, περιμένοντας τη λήξη του αγώνα για να πάω να κλειστώ στα αποδυτήρια, ή πατάω ξανά γερά στα πόδια μου και κυνηγάω το γκολ στα λεπτά που απομένουν; Τώρα, έκαναν το δεύτερο, αλλά πριν από δύο χρόνια, δεν θα τα κατάφερνα. Θέλει τύχη, αλλά θέλει επίσης ικανότητα και πίστη στον εαυτό σου».