Η αλήθεια για Φαν Πέρσι!

Από τη Γερμανία... στο Μάντσεστερ και από την Άρσεναλ στη Γιουνάιτεντ. Όσα έχουν δει μέχρι αυτή τη στιγμή το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κρούση των «κόκκινων διαβόλων» για τον Ολλανδό αστέρα της Άρσεναλ επαληθεύονται, αλλά… εν μέρει.



Η αλήθεια για Φαν Πέρσι!

Το μεσημέρι της Τετάρτης, αρκετά βρετανικά Μέσα έκαναν λόγο για ταξίδι του 28χρονου επιθετικού των «κανονιέρηδων» στο Μάντσεστερ, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μάλιστα, υπήρχε αναφορά πως ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη στο αεροπλάνο για την αγγλική πόλη, έχοντας αποχωρήσει από το προπονητικό κέντρο, στο οποίο συνεχίζει η Άρσεναλ την καλοκαιρινή της προετοιμασία, στη Γερμανία.

Αυτό που σίγουρα ισχύει, είναι η επιθυμία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι δικό της. Η αρχική της προσφορά που δεν ξεπερνούσε τα 15 εκατ. λίρες – όπως ήταν φυσικό – έπεσε στο κενό, αλλά δεν πτόησε τη διοίκηση των 19 φορές Πρωταθλητών Αγγλίας.

Ο διεθνής αστέρας, επίσης σίγουρα, δεν βρίσκεται μέσα σε κανένα αεροπλάνο με προορισμό την Αγγλία. Παραμένει στη Γερμανία όπου μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της Άρσεναλ συνεχίζει τις προπονήσεις και προετοιμάζεται για την επόμενη φιλική αναμέτρηση με την Κολωνία, την Κυριακή. Σε ό,τι αφορά όμως τους «κόκκινους διαβόλους» και την ολική επαναφορά τους στο θέμα του Φαν Πέρσι, αντικατοπτρίζεται η αλήθεια σε ό,τι έχει κυκλοφορήσει από τις πρωινές ώρες.

Όχι μόνο, η Γιουνάιτεντ, δεν έχει παρατήσει την υπόθεση του ποδοσφαιριστή, αλλά έπειτα και από σχετική εισήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, θα επανέλθει με νέα, βελτιωμένη προσφορά που θα ξεπερνά τα 20 εκατ. λίρες!

Αυτό το ποσό, δεν αποκλείεται να βάλει σε σκέψεις την Άρσεναλ. Η λονδρέζικη ομάδα αξιώνει τουλάχιστον 30 εκατομμύρια για να πει το «ναι» και να παραχωρήσει τον Φαν Πέρσι, αλλά εξετάζοντας για ακόμη μια φορά τα δεδομένα, ίσως δεν την ευνοήσει σε περίπτωση που εμφανιστεί αδιάλλακτη στις διαπραγματεύσεις.

Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Αυτομάτως, θα μπορούσε κάποια ομάδα να κάνει λίγη υπομονή και από τον χειμώνα να πετύχει ένα εκπληκτικό «deal» αγοράζοντας τον Ολλανδό σε… τιμή ευκαιρίας. Η Άρσεναλ, την ίδια ώρα, θα έχει και το φόβο να χάσει τον Φαν Πέρσι χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, στο χειρότερο – για την ίδια – σενάριο που θέλει τον διεθνή επιθετικό να μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο από τώρα και να συνεχίζει κάπου αλλού.

Η αξία του παίκτη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα ύψη και αυτό κοιτάζει να εκμεταλλευτεί η Άρσεναλ, αλλά από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να της βγει και σε κακό. Από την αξίωση, δηλαδή, 30 εκατ. λιρών, στην απώλεια του ποδοσφαιριστή με οικονομικό αντάλλαγμα που δεν θα τη βοηθούσε καθόλου και ίσως ακόμη και χωρίς να βάλει ούτε μια λίρα στα ταμεία της, το επόμενο καλοκαίρι.

Για τον λόγο αυτό, η νέα πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φέρεται πολύ ανώτερη των 20 εκατ. λιρών, μάλλον τελικά πρέπει να τη βάλει σε σκέψεις και να κάνει «παζάρια» που θα έχουν αίσιο τέλος, τουλάχιστον για τα ταμεία της.