Άκρως οικογενειακόν! (vid+pics)

Οι Εντέν και Θοργκάν Αζάρ θα αγωνίζονται από τη νέα σεζόν στην Τσέλσι. Οι… νέοι «Blues Brothers» ωστόσο, δεν αποτελούν την μοναδική περίπτωση που αδέρφια ανήκουν στον ίδιο αγγλικό σύλλογο. Το England365.gr θυμάται ανάλογες συνυπάρξεις στο παρελθόν με παίκτες που εκτός από τα… παιδικά τους δωμάτια, έφτασαν να μοιράζονται και τα ίδια αποδυτήρια.



Άκρως οικογενειακόν! (vid+pics)

Γκάρι και Φιλ Νέβιλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Για σχεδόν μία δεκαετία τα αδέρφια Νέβιλ αγωνίστηκαν μαζί στους «κόκκινους διαβόλους» κατακτώντας σχεδόν τα πάντα! Έξι πρωταθλήματα Αγγλίας, τρία Κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ προστέθηκαν την συγκεκριμένη περίοδο στην τροπαιοθήκη της οικογένειας, προτού ο Φιλ αποχωρήσει από το «Ολντ Τράφορντ» για λογαριασμό της Έβερτον.

Ράφαελ και Φάμπιο Ντα Σίλβα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η περίπτωση των Νέβιλ δεν είναι η μοναδική για την ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Το 2008 η Γιουνάιτεντ αποκτά τους δύο νεαρούς Βραζιλιάνους μπακ, με τον Ράφαελ να είναι αυτός που τελικά καθιερώθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό και τον Φάμπιο να παραχωρείται πριν λίγες ημέρες ως δανεικός στην ΚΠΡ.

Τζίμι και Μπράιαν Γκρίνχοφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η πρώτη έκδοση συνύπαρξης αδερφών στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τα αδέρφια Τζίμι και Μπράιαν Γκρίνχοφ την δεκαετία του ’70. Κορυφαία στιγμή τους η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας το 1977, με το 2-1 επί της Λίβερπουλ να στερεί από τους «κόκκινους» το τρεμπλ εκείνης της χρονιάς.

Μπράιν και Μαρκ Στέιν (Λούτον)

Τα αδέρφια Μπράιν και Μαρκ Στέιν βρέθηκαν να αγωνίζονται μαζί στη Λούτον. Κορυφαία στιγμή στην κοινή πορεία τους η κατάκτηση του Λιγκ Καπ το 1988. Στη νίκη με 3-2 κόντρα στους «κανονιέρηδες», ο μεγαλύτερος (Μπράιαν) σκόραρε δύο φορές, με τον μικρό να περνά ως αλλαγή στην αναμέτρηση.

Σόλα και Σάμι Αμεόμπι (Νιούκαστλ)

Με απόσταση οκτώ χρόνων, ο Σόλα και ο Σάμι Αμεόμπι έγιναν συμπαίκτες στη Νιούκαστλ το 2008. Ο μεγάλος (Σόλα), ανήκει στις «καρακάξες» από το καλοκαίρι του 2000 και όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην ομάδα, ο… μικρός αδερφός του ήταν μόλις 8 ετών. Πλέον οι δυο τους «παλεύουν» για μια θέση στη γραμμή κρούσης…

Κόλο και Γιάγια Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Το καλοκαίρι του 2010 ο… μικρός Γιάγια αφήνει τη Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι. Εκεί συναντά τον… μεγάλο Κόλο και μαζί θα φτάσουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας το 2011 και του πρωταθλήματος Αγγλίας τον περασμένο Μάιο. Πλέον αποτελεί ερωτηματικό αν θα συνεχίσουν, καθώς ο Κόλο μοιάζει να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ρέι και Γκρέιαμ Γουίλκινς (Τσέλσι)

Γιοί του επίσης ποδοσφαιριστή Τζορτζ Γουίλκινς, ο Ρέι και ο Γκρέιαμ αγωνίστηκαν μαζί για μια εξαετία στην Τσέλσι. Ο μεγαλύτερος Γκρέιαμ αποκτήθηκε από την ομάδα του Λονδίνου το 1972, ενώ ένα δώδεκα μήνες αργότερα ήρθε να τον συναντήσει ο μικρότερος του κατά ένα χρόνο, Ρέι. «Χώρισαν» το 1979 όταν ο δεύτερος αποχώρησε για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ίαν και Ρότζερ Μόργκαν (ΚΠΡ)

Όχι απλά αδέρφια, όχι απλά δίδυμοι, αλλά… φωτοτυπία ο ένας του άλλου, οι Ίαν και Ρότζερ Μόργκαν αγωνίστηκαν μαζί στην ΚΠΡ την δεκαετία του ’60. Ο Ρότζερ μάλιστα ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ των Λονδρέζων στον τελικό του Λιγκ Καπ το 1967, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου κόντρα στη Γουέστ Μπρομ (3-2).  Η ομοιότητά τους ήταν τέτοια που ο τεχνικός της ΚΠΡ, Άλεκ Στοκ, τους είχε ζητήσει να κάνουν διαφορετικά… κουρέματα για να τους ξεχωρίζει!

Ντάντι, Ροντ και Ρέι Ουάλας (Σαουθάμπτον)

Υπάρχει ωστόσο και μια περίπτωση που όχι δύο, αλλά τρεις ποδοσφαιριστές-αδέρφια βρέθηκαν υπό την ίδια ποδοσφαιρική «στέγη». Πρόκειται για τους Ντάνι, Ροντ και Ρέι Ουάλας. Στις 22 Οκτωβρίου του 1988 οι «Άγιοι» απέκτησαν τους Ροντ και Ρέι με τον Ντάνι να τους περιμένει ήδη στο σύλλογο…

 Άξιοι αναφοράς φυσικά οι αδερφοί Ντε Μπουρ, οι οποίοι φόρεσαν… παρέα τις φανέλες τριών ομάδων, καθώς οι κοινή τους πορεία ακολούθησε τη διαδρομή: Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, Ρέιντζερς…