«Ο Ζιρού ήρθε σαν αντι-Φαν Πέρσι»

Στην Άρσεναλ το παραδέχτηκαν. Παρά την επιθυμία τους για το αντίθετο, υπήρχε μέσα τους ο φόβος για την άρνηση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι να επεκτείνει το συμβόλαιό του. Έτσι και σύμφωνα με τον σκάουτερ της ομάδας, Τζιλ Γκριμάντι, προχώρησαν στην απόκτηση του Ολιβιέ Ζιρού προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεως…



«Ο Ζιρού ήρθε σαν αντι-Φαν Πέρσι»

Ο Ολλανδός επιθετικός των «κανονιέρηδων», με επίσημη τοποθέτησή του, στεναχώρησε τους οπαδούς της ομάδας στην ενημέρωση πως δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον σύλλογο και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα τιμήσει και το συμβόλαιό του που λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα με τη διοίκηση της ομάδας είχαν διακοπεί από τις αρχές του έτους και φαίνεται πως οι ιθύνοντες της Άρσεναλ… πήραν το μήνυμα.

Έτσι, αποφάσισαν να… μαγειρέψουν πριν πεινάσουν και προχώρησαν στην απόκτηση των Ποντόλσκι και Ζιρού. Για τον δεύτερο, δε, η δήλωση του εκ των σκάουτερ της ομάδας, Τζιλ Γκριμάντι, αποδεικνύει πως στο «Έμιρεϊτς» αυτή τη φορά βρέθηκαν σε ετοιμότητα.

«Είναι αλήθεια πως δεν θέλαμε να βρεθούμε προ εκπλήξεως και γι’ αυτό αποκτήσαμε τους δύο επιθετικούς. Ο Ζιρού ήρθε για να αντικαταστήσει τον Φαν Πέρσι σε περίπτωση που δεν ήθελε να συνεχίσει μαζί μας. Ασφαλώς και θέλουμε να μείνει μαζί μας και αν δύναται να τιμήσει το συμβόλαιό του. Είναι παίκτης – παράδειγμα προς όλους και στα οχτώ χρόνια που βρίσκεται στον σύλλογο, έχει επιδείξει απόλυτη αφοσίωση» σχολίασε.