«Ο Τέρι δεν είναι ρατσιστής»!

Στο πλευρό του Τέρι τάχθηκαν συμπαίκτες, προπονητής, υπάλληλοι και ο πρόεδρος της Τσέλσι στην τρίτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης του Άγγλου αμυντικού για τη ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ! Διαβάστε στο england365.gr όλους τους διαλόγους και όσα διαδραματίστηκαν στο δικαστήριο του Λονδίνου! 



«Ο Τέρι δεν είναι ρατσιστής»!

Η κατάθεση του Τζον Τέρι ως μάρτυρα, διακόπηκε το απόγευμα της Τρίτης έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος του συνηγόρου υπεράσπισης του παίκτη για να μπει τέλος στη δίκη.

Η συνέχισή της προγραμματίστηκε για σήμερα το πρωί και στο δικαστήριο του Λονδίνου βρίσκονταν από νωρίς δημοσιογράφοι, οπαδοί της Τσέλσι, πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν και οι συγγενείς τόσο του αμυντικού της Τσέλσι, όσο και αυτού της ΚΠΡ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν καν αρχίσει το... τρίτο μέρος της δίκης του Τζον Τέρι, οι γονείς του Άντον Φέρντιναντ καυγάδισαν με υποστηρικτές του Άγγλου αμυντικού γιατί τους είχαν πάρει τις θέσεις στο ακροατήριο! Οι τελευταίοι δεν το… κούνησαν από εκεί, η οικογένεια του Φέρντιναντ παραπονέθηκε σε έντονο ύφος και τους υπεύθυνους του δικαστηρίου, αλλά βρέθηκε η… «χρυσή τομή» για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η εισαγγελέας, σε συνέχεια των χτεσινών της ερωτήσεων στον Τέρι, είπε: «Είστε σίγουρος ότι ακούσατε τον Άντον Φέρντιναντ να σας λέει “γα****** μαύρο μ****”;» με τον διεθνή άσο να απαντάει: «Ναι. Έτσι με αποκάλεσε».

Κάπου εκεί ήρθε η ένσταση της εισαγγελέως για το γεγονός πως η απάντηση του Τέρι, δεν ταίριαζε καθόλου με την κατάθεσή του στην FA, λίγες μέρες μετά το παιχνίδι στο «Λόφτους Ρόουντ». Τότε, είχε επισημάνει στην επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής που ασχολείται με εξωγηπεδικά θέματα στην αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ότι δεν είχε ακούσει τα λόγια του Φέρντιναντ τη στιγμή που αυτός έκανε πρώτος χειρονομία.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εισαγγελέως, ο Τζον Τέρι ήταν αυτός που πρόσθεσε τη λέξη «γα******» και πως βάσει του βίντεο – το οποίο προβλήθηκε για ακόμη μια φορά σε slow motion προκειμένου να γίνουν ξεκάθαρα τα λόγια του στόπερ της Τσέλσι – η πρόθεσή του δεν ήταν να επαναλάβει ειρωνικά τα λεγόμενα του Φέρντιναντ, αλλά να του επιτεθεί!

Ο Τζον Τέρι, ακούγοντας αυτά, ξέσπασε!

«Κανείς από όσους βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα δεν μπορεί να μου πει τι ακριβώς άκουσα εγώ σε εκείνο το παιχνίδι, εκείνη τη στιγμή! Δεν υπάρχει βίντεο για τον Άντον, αλλά μόνο για εμένα! Γιατί να ξεπεράσω τα όρια αυτή τη φορά, ενώ έχω ακούσει χιλιάδες άλλες φορές να με βρίζουν φέρνοντας στην επιφάνεια το περιστατικό με την πρώην σύντροφο του Μπριτζ;» είπε ο ποδοσφαιριστής για να πάρει το λόγο και πάλι η εισαγγελέας:

«Χρησιμοποίησες τη λέξη “μαύρος” λόγω του χρώματος του Άντον. Άκουσες για ακόμη μια φορά να σε εξυβρίζουν με το γνωστό περιστατικό και ξέσπασες, έχοντας βαρεθεί να το φέρνουν συνεχώς στην επιφάνεια. Αν όπως λες σε είχε κατηγορήσει για ρατσιστική επίθεση χωρίς λόγο, η αντίδρασή σου δεν θα ήταν τόσο ήπια».

Διαφωνία ανάμεσα στον Τέρι και τον Φέρντιναντ υπήρξε και για τη χρονική στιγμή κατά την οποία συναντήθηκαν οι δυο τους στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα της 23ης Οκτωβρίου. «Μετά από 20 λεπτά» ήταν η δήλωση του αμυντικού των «μπλε», «μετά από 45 λεπτά» είπε ο ομόλογός του στους Ρέιντζερς.

«Επιδίωξες να μιλήσεις με τον Άντον αμέσως μόλις έμαθες ότι είχε κυκλοφορήσει βίντεο. Ήξερες ότι θα έχεις πρόβλημα» ήταν η αντίδραση της εισαγγελέως για να ανταπαντήσει ο Τέρι: «Αμέσως μόλις έμαθα τι έγινε και αφότου μίλησα με τον Άντον, εξέδωσα ανακοίνωση με την οποία αρνήθηκα κάθε κατηγορία περί ρατσιστικής επίθεσης. Δεν είχα τίποτα να κρύψω. Προσπάθησα να επικοινωνήσω και με την οικογένεια του Φέρντιναντ, αλλά ο Ρίο δεν μου σήκωνε το τηλέφωνο».

«Αισθάνθηκες ποτέ ότι ξεπέρασες τα όρια; Ότι το μετάνιωσες και ήθελες να το αφήσεις στο παρελθόν, αλλά η ιστορία σε κυνήγησε μέχρι σήμερα;» ρώτησε η εισαγγελέας για να ακούσει ψύχραιμο τον Τζον Τέρι να της λέει: «Όχι, σε καμία στιγμή».

Η κατάθεση του αρχηγού της Τσέλσι ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 και συνεχίστηκε μισή ώρα αργότερα με την άφιξη και του Άσλεϊ Κόουλ στο δικαστήριο. 

Ο αριστερός μπακ της Τσέλσι κλήθηκε να καταθέσει σαν μάρτυρας για το περιστατικό.

Ο Τζον Τέρι δέχτηκε σειρά ερωτήσεων, αυτή τη φορά καλούμενος να απαντήσει για τις περιπτώσεις που κάποιος του επιτίθεται φραστικά. «Επικεντρώνονται σε μια σχέση που είχε η μητέρα μου με άνδρα από το Λίβερπουλ και οι οπαδοί της ομάδας έχουν βγάλει και τραγούδι για αυτό. Το άλλο, είναι το θέμα με την πρώην σύντροφο του Γουέιν Μπριτζ» υποστήριξε.

Όταν έφτασε η ώρα της κατάθεσης του Άσλεϊ Κόουλ, ο Άγγλος μπακ τοποθετήθηκε αναφορικά με τη σχέση που έχει τόσο με τον Τέρι, όσο και με τα αδέρφια Φέρντιναντ:

«Με τον Τέρι είμαστε κολλητοί. Ο Άντον, είναι φίλος μου, αλλά όχι τόσο καλός και κοντινός. Ο Ρίο είναι ένας στενός φίλος….

Ο Τέρι, σαν αρχηγός, είναι ένας από τους κορυφαίους. Εμπνέει τους συμπαίκτες του, είναι φίλος και συμπαίκτης, ήρεμος και συγκροτημένος όταν οι άλλοι δεν είναι».

Ο Κόουλ είδε και αυτός σε βίντεο με slow motion την επίμαχη φάση, στην οποία ο Τζον Τέρι κατηγορείται πως επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον Άντον Φέρντιναντ και πρόσθεσε: «Δεν ακούγεται καλά, αλλά το βλέπω και το είδα και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τζον γύρισε για να επιστρέψει στην άμυνα και ο Άντον του έκανε χειρονομίες φωνάζοντας “Μπριτζ, μαύρο μ****”».

Μάλιστα, ο Κόουλ παραδέχθηκε ότι: «μετά το τέλος του αγώνα ήμουν ενοχλημένος και δεν του έδωσα το χέρι. Δεν ήταν ανάγκη να κάνει ό,τι έκανε και με ενόχλησε. Ο Τζον με πλησίασε και μεταξύ άλλων μου είπε ότι ο Άντον τον είχε κατηγορήσει για ρατσιστικά σχόλια. Η αλήθεια, τέλος πάντων, είναι πως δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε εδώ αυτή τη στιγμή...».

Η κατάθεση του Κόουλ ολοκληρώθηκε και η δίκη διακόπηκε για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι τις 16:00.

Με την επανέναρξη της εκδίκασης, παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν και ο Ρέι Γουίλκινς!

Κληθείς να καταθέσει και ο οδηγός του λεοφωρείου της Τσέλσι, Ντέιβ Ρίτσαρντσον. Σύντομη η κατάθεσή του, με τους δικαστές να δίνουν ιδιαίτερη βάση στην ώρα που αποχώρησε η αποστολή των «μπλε» απο το «Λόφτους Ρόουντ» στις 23 Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά, ήταν σειρά του πρώην βοηθού προπονητή στην Τσέλσι - όταν στο «τιμόνι» βρισκόταν ο Κάρλο Αντσελότι - Ρέι Γουίλκινς. «Καμία σχέση με τον Τέρι. Απλός γνωστός» είπε όταν ρωτήθηκε, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως σχολίαζε το παιχνίδι της ΚΠΡ με την Τσέλσι για τηλεοπτικό δίκτυο.

«Δεν είδα τον Τέρι να συμμετέχει σε καυγά ή επεισόδιο με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Είναι από αυτούς που αν δει καυγά, θα τρέξει πρώτος για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους και να ηρεμήσει την κατάσταση» συμπλήρωσε ο Γουίλκινς προτού αποχωρήσει από το δικαστήριο.

Και ο Μπρους Μπακ για κατάθεση!

«Να ξεκαθαρίσω ότι η σχέση μου με τον Τέρι είναι κλασσική εργαζόμενου και εργοδότη. Αλλά είναι ποδοσφαιριστής - ηγέτης. Έχει τέτοια νοοτροπία και φιλοσοφία πού ό,τι κι αν περνάει στην προσωπική του ζωή, το ξεχνάει μόλις μπει στο γήπεδο» είπε ο ισχυρός άνδρας της Τσέλσι.

Το δικαστήριο διάβασε συλλογική γραπτή δήλωση, υπογεγραμμένη από τους Καλού, Τσεχ, Μεϊρέλες, Μποσίνγκουα, Λάμπαρντ, Μάτα, Τέρνμπουλ, Ρομέου, Ιλάριο, Στάριτζ, Φερέιρα, Λουκάκου, Τόρες, Εσιέν, Ιβάνοβιτς, Μπέρτραντ και Λουίζ! Όλοι τους, συμφωνούν πως ουδέποτε έχουν ακούσει τον Τέρι να αναφέρεται σε κάποιον με ρατσιστικά σχόλια!

Και ο Ζοσέ Μουρίνιο στο «παιχνίδι», με δική του δήλωση να διαβάζεται στη δίκη!

«Άριστος επαγγελματίας και υπόδειγμα ποδοσφαιριστή. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι ρατσιστής» ανέφερε η τοποθέτηση του «special one».

Απορίες εκφράστηκαν για την απουσία υπογραφών των Μίκελ, Ντρογκμπά, Μαλουντά και Ανελκά από τη δήλωση συμπαράστασης στον Τζον Τέρι, αφού δεν είναι σίγουρο αν αρνήθηκαν οι ίδιοι ή αν δεν ρωτήθηκαν καν. 

Το... τρίτο μέρος της εκδίκασης της υπόθεσης του Τζον Τέρι έριξε την αυλαία του στις 17:30. Η παρουσίαση της υπεράσπισης του αμυντικού της Τσέλσι ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις από τις δύο πλευρές, την Παρασκευή η απόφαση.