Συνέχεια στον Γολγοθά του Τέρι!

Στο κενό έπεσε το αίτημα του συνήγορου υπεράσπισης του Τζον Τέρι για λήξη της δίκης ελέω ελλειπών και μη πειστικών αποδεικτικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να δοθεί συνέχεια στον δικαστικό του Γολγοθά! Παρακολουθείστε στο england365.gr όλα όσα διαδραματίστηκαν στο δικαστήριο του Λονδίνου για δεύτερη σερί μέρα!



Συνέχεια στον Γολγοθά του Τέρι!

Παρών στο δικαστήριο για τη δεύτερη μέρα της δίκης ήταν και ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, σε έμπρακτη απόδειξη της στήριξής του στον ποδοσφαιριστή.

Στο πλαίσιο της συνέχισης της εκδίκασης της υπόθεσης, προβλήθηκε βίντεο, τόσο από το παιχνίδι της ΚΠΡ με την Τσέλσι στο «Λόφτους Ρόουντ», την 23η Οκτωβρίου του 2011, κυρίως επικεντρώνοντας στα 15 λεπτά που προηγήθηκαν του φραστικού επεισοδίου με τον Άντον Φέρντιναντ, αναζητώντας αφορμές που ενδεχομένως πήρε ο Τζον Τέρι.

Έπειτα από αυτό, προβλήθηκε σε βίντεο και η απολογία του αρχηγού των «μπλε» στην FA μετά την κατηγορία που του απευθύνθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία για αντιαθλητική συμπεριφορά και ρατσιστική επίθεση σε αντίπαλο.

«Ουδέποτε έχω δώσει αφορμή για να με χαρακτηρίσουν ρατσιστική. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Έχω ακούσει πολλά στην ποδοσφαιρική μου καριέρα και μου έχουν δώσει αρκετούς χαρακτηρισμούς, αλλά να με πουν ρατσιστή, δεν το ανέχομαι. Δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Αν ήθελα, θα μπορούσα να το έχω ψιθυρίσει σε κάποιον, χωρίς να με καταλάβει κανείς. Απλά επαναλάμβανα ό,τι πίστεψα εκείνη τη στιγμή ότι μου είπε. Πληγώθηκα μόλις έμαθα ότι με κατηγορούσαν για ρατσισμό. Έχω κάνει κι έχω πει πολλά πράγματα στην προσωπική μου ζωή αλλά ποτέ δεν έχω επιτεθεί σε κάποιον με ρατσιστικά σχόλια» ανέφερε ο Τέρι στην κατάθεσή του στην FA, προτού η υπόθεση μεταβιβαστεί στην αστυνομία και αργότερα στην εισαγγελία.

Η επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής της FA για εξωγηπεδικά θέματα, Τζένι Κένεντι, πήρε το λόγο και απηύθυνε ορισμένες ερωτήσεις στον Τέρι. «Υπάρχει πιθανότητα να έχετε παραφράσει ή να μην έχετε καταλάβει σωστά ό,τι ειπώθηκε από το στόμα του αντιπάλου σας;» ρώτησε για να πάρει την απάντηση: «Δεν έχω ανάγκη να φτιάξω μια ψεύτικη ιστορία για να δημιουργήσω ένα θέμα. Σας είπα πως ό,τι έλεγα εκείνη τη στιγμή, ήταν ειρωνική επανάληψη των δικών του λεγομένων ή καλύτερα, αυτών που νόμιζα ότι είχε πει. Θα μπορούσα πραγματικά να σας φέρω 2.000 κόσμο και να σας διαβεβαιώσουν και αυτοί ότι δεν είμαι ρατσιστής και ουδέποτε έχω επιτεθεί με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε αντίπαλο ή συνάνθρωπο».

Σειρά στις καταθέσεις πήρε ο αστυνόμος στον οποίο έδωσε κατάθεση, στα μέσα του περασμένο Νοεμβρίου, ο Τζον Τέρι για το περιστατικό. Διαβάζοντας στο δικαστήριο την κατάθεση του ποδοσφαιριστή, έγινε αντιληπτό πως ο Άγγλος αμυντικός είχε πει ακριβώς τα ίδια και στην FA, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην φιλανθρωπική του δραστηριότητα και τη στήριξη του ιδρύματος των Ντεσαγί και Ντρογκμπά στην Αφρική!

Στα χέρια των Αρχών, υπήρχαν και οι καταθέσεις των Κόουλ, Ιβάνοβιτς, Μίκελ, Χολ, Γιάνγκ, Σμιθ, Λουίζ, Χιλ αλλά και του διαιτητή του αγώνα της ΚΠΡ με την Τσέλσι, Κρις Φόι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τζον Τέρι, Κάρτερ Στίφενσον, υποστήριξε πως από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο Άντον Φέρντιναντ όντως ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να απευθυνθεί στην αστυνομία και να δώσει συνέχεια στο θέμα. Ωστόσο, έκανε λόγο για έλλειψη πειστικών επιχειρημάτων στην κατάθεσή του, στην οποία είπε εντελώς διαφορετικά πράγματα απ΄ όσα φερόταν να έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής, κατηγορώντας τον Τέρι για ρατσιστική επίθεση.

Η έλλειψη σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων και πολύ περισσότερο, το γεγονός πως η απόφαση θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό από την… κωφάλαλη που κλήθηκε να διαβάσει και στο δικαστήριο, τα χείλη του Τέρι από το βίντεο του αγώνα του περασμένου Οκτώβρη, έκαναν τον Στίφενσον να ζητήσει τη λήξη της δίκης.

Η απάντηση του δικαστή (ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 16:00) ήταν αρνητική και δόθηκε συνέχεια στον Γολγοθά του αρχηγού των «μπλε» που αυτή την ώρα δίνει νέα κατάθεση…

Όπως και την πρώτη μέρα της δίκης, έτσι και σήμερα, ο Τέρι δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν από τις χειρονομίες και τα υπονοούμενα του Άντον Φέρντιναντ για το θέμα της σχέσης του με την πρώην σύντροφο του Γουέιν Μπριτζ. «Μόλις το άκουσα, γύρισα και του φώναξα άντε γα**σου!» τόνισε, για να παρακολουθήσει εκ νέου το βίντεο και να κάνει παρεμβάσεις λέγοντας:

«Σε αυτό το σημείο, λέει ότι τον αποκάλεσα μαύρο μ****. Πίστεψα ότι με κατηγόρησε για ρατσιστική επίθεση. Όταν με βρίζουν, επαναλαμβάνω ειρωνικά ό,τι μου λένε. Οτιδήποτε κι αν με αποκαλέσει κάποιος, του το λέω κι εγώ».

Ο Τέρι, τόνισε επίσης πως κατά τη διάρκεια του αγώνα, μίλησε με τον Άσλεϊ Κόουλ και του είπε πως ο Φέρντιναντ τον κατηγόρησε για ρατσιστική επίθεση.

Η δίκη διακόπηκε για λίγη ώρα και συνεχίστηκε με τον εισαγγελέα να απευθύνει ερωτήσεις στον Τέρι.

«Βρίσκεσαι εδώ αυτή τη στιγμή κατηγορούμενος και θεωρείς πως είσαι θύμα, έτσι δεν είναι;» ρώτησε ο εισαγγελέας για να πάρει την απάντησή του από τον παίκτη: «Έτσι είναι».

Γίνεται λόγος για όλες τις ύβρεις που ξεστομίζουν οι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα προκειμένου να εκνευρίσουν τον αντίπαλο. Ο Τζον Τέρι επιβεβαιώνει πως πράγματι λέγονται πολλά σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά είναι διαφορετικό να βρίσουν τον ίδιο ή την κοπέλα του και άλλο να κατηγορήσουν κάποιο για ρατσιστική επίθεση.

«Εσένα, σε έχουν πει ποτέ αγγλικό μ****;» ρώτησε ο εισαγγελέας για να απαντήσει ο Τέρι: «Πολλές φορές και το μοναδικό που κάνω είναι να γελάω με αυτόν που μου το είπε».

«Έχεις αποκαλέσει ποτέ νέγρο κάποιον;» συνέχισε ο εισαγγελέας για να παραδεχθεί ο Τέρι πως: «Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιήσει πολλές φορές αυτή τη λέξη».

Αξιοζήλευτη η ψυχραιμία του Τζον Τέρι καθώς άκουγε τις ερωτήσεις του εισαγγελέα.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:30 και θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης, για τρίτη σερί μέρα...