Έτσι… μετανιώνει ο Ρούνεϊ!

Έφταιξε και το πλήρωσε! Επέστρεψε, όμως, για να δείξει ότι… μετάνιωσε που άφησε την Αγγλία μόνη στα δύο πρώτα παιχνίδια του Euro 2012 και την οδήγησε αυτός στα προημιτελικά! Ο Γουέιν Ρούνεϊ με δικό του γκολ χάρισε στα «τρία λιοντάρια» τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Ουκρανίας για τον Δ’ όμιλο, εξασφαλίζοντας έτσι και την πρώτη θέση! 



Έτσι… μετανιώνει ο Ρούνεϊ!

Το σύνολο του Χότζον εξασφάλισε την πρωτιά με την οποία αντιμετωπίζει την Ιταλία στους «8»!

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «χτύπησε» σαν… κόμπρα στο 48ο λεπτό του αγώνα με τους οικοδεσπότες και ήταν αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς, την κορυφή και την πρόκριση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Παράπονα από τους Ουκρανούς για τη φάση του 60ου λεπτού, όταν η μπάλα πέρασε τη γραμμή από το σουτ του Ντέβιτς προτού απομακρύνει με αυτοθυσία ο Τζον Τέρι. Στο ξεκίνημα της φάσης, πάντως, υπήρχε οφσάιντ που επίσης δεν δόθηκε…

Κόντρα στους Ιταλούς στην επόμενη φάση οι Άγγλοι, αφού κατέλαβαν την πρώτη θέση του Δ’ ομίλου και απέφυγαν την Ισπανία.

Α’ ημίχρονο:

Το πάθος, η όρεξη και η αποτελεσματικότητα της Αγγλίας έμειναν… στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Σουηδούς! Στο «Donbass Arena» κόντρα στην Ουκρανία, όλα αυτά έλειπαν! Η ομάδα του Χότζον, ασύνδετη, με αδυναμία να κρατήσει τη μπάλα και πόσω μάλλον να παίξει το παιχνίδι της, έγινε σχεδόν… έρμαιο στις ορέξεις των διοργανωτών που από τύχη δεν πήραν προβάδισμα πριν το ημίχρονο! Τα «λιοντάρια» είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο 28ο λεπτό όταν η σέντρα του Άσλεϊ Γιάνγκ από αριστερά βρήκε ολομόναχο τον Ρούνεϊ στη μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Αντίθετα, η Ουκρανία απάντησε με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, όταν ο Γιαρμολένκο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απλά πλάγια μέσα στην περιοχή και είδε τον Χαρτ να πέφτει και να μπλοκάρει το σουτ.

Β’ ημίχρονο:

Ευτυχώς για την Αγγλία, είχε κάτι που της έλειπε από τα δύο προηγούμενα ματς και πάνω του μπορούσε να βασιστεί για να τη βγάλει από τα δύσκολα. Ο Γουέιν Ρούνεϊ στο 48ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Τζέραρντ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για να κάνει το 1-0 και να αλλάξει την εικόνα του αγώνα αλλά και των «τριών λιονταριών». Με περισσότερη, πλέον, αυτοπεποίθηση, οι παίκτες του Χότζον κρατούσαν τη μπάλα και ισορρόπησαν την αναμέτρηση σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο πρώτο μέρος. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, το σκορ θα μπορούσε να είναι ισόπαλο, αλλά ουδείς από τους βοηθούς είδε πως η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή πριν την απομάκρυνση του Τέρι που με αυτοθυσία προσπάθησε να αποσοβήσει το γκολ από το σουτ του Ντέβιτς. Στο ξεκίνημα αυτής της φάσης, πάντως, υπήρξε οφσάιντ στην ανάπτυξη των Ουκρανών. Η είσοδος του Σεφτσένκο στο τελευταίο 20λεπτο δεν έφερε αποτέλεσμα για την ομάδα του Μπλαχίν που μετά την Πολωνία, αποχαιρέτησε και αυτή τη διοργάνωση που φιλοξενεί.


England 1-0 Ukraine (Euro 2012 - Group D)
από fasthighlights-2012

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ (69’ Γουόλκοτ), Πάρκερ, Τζέραρντ, Γιάνγκ, Ρούνεϊ (87’ Τσαμπερλέιν), Γουέλμπεκ (82’ Κάρολ)

Ουκρανία (Μπλαχίν): Πιάτοφ, Γκούσεφ, Κατσερίδι, Ρακίτσκι, Σέλιν, Τίμοστσουκ, Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Γκάρμας (78’ Ναζαρένκο), Μιλέφσκι (77’ Μπούτκο), Ντέβιτς (70’ Σεφτσένκο)