Άδοξο τέλος…

Πάλεψε, δεν σταμάτησε ποτέ την προσπάθεια αλλά το εμπόδιο ήταν ανυπέρβλητο. Η Ιρλανδία γνώρισε και τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς στο Euro 2012, αυτή τη φορά βλέποντας την Ιταλία να παίρνει τη νίκη με σκορ 2-0 και αποχαιρετά τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, επιστρέφοντας πίσω στο Νησί…



Άδοξο τέλος…

Ο Σέι Γκίβεν αποχωρεί από την εθνική ομάδα με μια άσχημη παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, ενώ ο Ντάμιεν Νταφ που φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, γιόρτασε με τον χειρότερο τρόπο τις 100 συμμετοχές του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιρλανδίας.

Κασάνο και Μπαλοτέλι τα γκολ για τη «σκουάντρα ατζούρα», νίκη για τους Ιρλανδούς μονάχα… στη «μάχη» της εξέδρας, με τον κόσμο τους να μην σταματάει ούτε λεπτό το τραγούδι.

Α’ ημίχρονο:

Είχε απέναντι μια ομάδα που «καιγόταν» για τη νίκη ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Πιέστηκε εξ αρχής, κλείστηκε στα καρέ της, αλλά το κύρος της δεν την άφηνε να παίξει σαν τη… γάτα με το ποντίκι! Η Ιρλανδία ζορίστηκε, αλλά και ζόρισε την άμυνα της Ιταλίας! Ο Έιντεν ΜακΓκίντι με την απαραίτητη βοήθεια από τους συμπαίκτες του ήταν αυτός που κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ανέβαζε την ομάδα του, αλλά ο Ρόμπι Κιν έδειχνε να μην αντέχει το στενό μαρκάρισμα των στόπερ της «σκουάντρα ατζούρα».

Σε μια στιγμή αδυναμίας, όμως, την ώρα που το παιχνίδι είχε – κάπως – ισορροπήσει, το σύνολο του Τζιοβάνι Τραπατόνι δέχθηκε το γκολ με το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 35’, ο Αντόνιο Κασάνο με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Γκίβεν και τον… Νταφ που προσπάθησε να αποσοβήσει το γκολ την τελευταία στιγμή, αλλά δεν πρόλαβε τη μπάλα προτού περάσει τη γραμμή. Το 1-0 του ημιχρόνου και η ενημέρωση για το 0-0 του άλλου ματς, προκάλεσε ενθουσιασμό στους Ιταλούς.

Β’ ημίχρονο:

Τα 45 λεπτά που απέμεναν στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικά κρίσιμα για την Ιταλία που δεν ήθελε να χάσει το προβάδισμα, καταβάλλοντας προσπάθεια να το διευρύνει. Την ίδια στα 45 λεπτά που απέμεναν στο Κροατία – Ισπανία δεν βοηθούσαν για να έρθει το 2-2 και οι δύο ομάδες να περάσουν στους «8» χέρι – χέρι, πράγμα που ενθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές του Τσέζαρε Πραντέλι και τους βοήθησε στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Ο Ντι Νατάλε από σέντρα του Μπαλτσαρέτι προσπάθησε αλλά απέτυχε να απειλήσει την εστία του Γκίβεν για να αιφνιδιάσει στον απόλυτο βαθμό τους Ιρλανδούς.

Με πρώτο και καλύτερο τον Τσέζαρε Πραντέλι, οι Ιταλοί πίστεψαν από νωρίς ότι το παιχνίδι τελείωσε και οι παίκτες του Τραπατόνι το πήραν… πρέφα. Πέρασαν το κέντρο, έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή και το σουτ του Άντριους στο 78’ λίγο έλειψε να… κάνει ζημιά! Αυτή όμως, τελικά την έκανε ο ίδιος στην ομάδα του με την αποβολή στο 89’ και το αριθμητικό πλεονέκτημα που εκμεταλλεύτηκε η Ιταλία για να γράψει το τελικό 2-0 με τον Μάριο Μπαλοτέλι στην εκπνοή των 90 λεπτών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι (57’ Μπονούτσι), Μπαλζαρέτι, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Μότα, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Κασάνο (62’ Ντιαμάντι), Ντι Νατάλε (74’ Μπαλοτέλι)

Ιρλανδία (Τζιοβάνι Τραπατόνι): Γκίβεν, Λέτζερ, Γούορντ, Οσέι, Νταν, Γουίλαν, Μακ Γκίντι (65’ Λονγκ), Άντριους, Νταφ, Ντόιλ (76’ Γουόλτερς), Κιν (86’ Κοξ)