«Πιστέψτε στον Γουόλκοτ»

Η εξέλιξη του  Θίο Γουίλκοτ μπορεί να μην είναι η αναμενόμενη όμως σύμφωνα με δηλώσεις του μέντορα του, Χιού Τζένινγκς, του ανθρώπου έχει ασχοληθεί τις περισσότερες ώρες μαζί του στις ακαδημίες της Άρσεναλ η αιτία είναι η λάθος μεταχείριση του Άγγλου εξτρέμ από τους «κανονιέρηδες».



«Πιστέψτε στον Γουόλκοτ»


 

Ο Τζένινγκς- αυτή την στιγμή διευθυντής στις ακαδημίες της Φούλαμ- είχε  υπό την επίβλεψη του τον Γουόλκοτ στις ακαδημίες  της Σάουθαμπτον και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες του 21χρονου ποδοσφαιριστή. Αυτός τον προώθησε στην εφηβική ομάδα και έπειτα στην δεύτερη ομάδα και τονίζει πως ο Γουόλκοτ είναι ακόμα ο εξαιρετικός παίκτης που γνώριζε και ας τον απέκλεισε ο Φάμπιο Καπέλο από την αποστολή της εθνικής Αγγλίας.

 

«Ο Θίο χρειάζεται βοήθεια για να εξελίξει τον τρόπο παιχνιδιού του», δήλωσε στην ιστοσελίδα Goal.com ο Τζένινγκς και συμπλήρωσε: « Έχει μια δέσμευση με την Άρσεναλ και πρέπει να  πρέπει μαζί να βρουν  μια λύση  και να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του στο γήπεδο. Αυτό είναι που χρειάζεται αυτή την στιγμή και δεν ξέρω αν μπορεί να το επιτύχει στην Άρσεναλ. Κανονικά θα έπρεπε. Δεν νομίζω πως μια μεταγραφή στο εξωτερικό θα έκανε καλό στον  Γουόλκοτ  πρέπει οι υπεύθυνοι στην Άρσεναλ να αναγνωρίσουν το ταλέντο του και την δυναμική που έχει στον τρόπο που αγωνίζεται και να του δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

 

Σύμφωνα με τους επικριτές του διεθνή ακραίου τα 18 γκολ που έχει πετύχει σε 4.5 χρόνια που είναι υπό την καθοδήγηση του Βενγκέρ  συνιστούν αποτυχία. Οι 136 εμφανίσεις του με την φανέλα των «κανονιέρηδων»- οι 75 ως βασικός- σαφώς και δεν καθιστούν τον Γουόλκοτ αναντικατάστατο: «Η πρόοδος του είναι απογοητευτική. Δεν έχει παίξει αρκετά λόγω τραυματισμών και έλλειψης ευκαιριών- δεν ήταν ανάμεσα στα βασικές επιλογές του προπονητή του- αλλά η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι πως κατά διαστήματα η φόρμα του δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα του».



Ο Τζένινγκς ανέφερε και την σημασία που έχει να αγωνίζεται ο συγκεκριμένος παίκτης σε εντός έδρας αγώνες καθώς: «Παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Θίο πρέπει να  παίζουν όταν οι συνθήκες του αγώνα ευνοούν την ομάδα τους. Αυτό συμβαίνει στους εντός έδρας αγώνες. Τον χρησιμοποιούν όμως πιο πολύ σε αγώνες μακριά από το «Emirates» και εκεί δέχεται περισσότερες κλωτσιές. Όταν παίζει εντός έχει περισσότερο χώρο για να κινηθεί και θα πάρει πιο πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του».



Ο «δάσκαλος» του Γουόλκοτ πάντως συνεχίζει να πιστεύει πως: «Μπορεί ακόμα να γίνει ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Το πιστεύω ακράδαντα. Με τα προσόντα που έχει μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Απλώς πρέπει να αγωνίζεται περισσότερο»

TAGS: