Ρούνεϊ: «Ήταν λάθος και το πλήρωσα»

Η αποβολή στα προκριματικά του Euro 2012 και η απουσία του από τα δύο πρώτα ματς της Αγγλίας τελικής φάσης αποτέλεσαν ένα μεγάλο μάθημα για τον Γουέιν Ρούνεϊ που υποστήριξε ότι πλέον έχει μάθει να διατηρεί την ψυχραιμία του στις δύσκολες στιγμές, συγκρατώντας τα νεύρα του. Αιχμές άφησε για τον Φάμπιο Κάπέλο!



Ρούνεϊ: «Ήταν λάθος και το πλήρωσα»

«Ό,τι συνέβη, ήταν ένα μεγάλο λάθος και το πλήρωσα» είπε ο διεθνής φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το εν ψυχρώ χτύπημα σε αντίπαλο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των «τριών λιονταριών» με το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα.

«Είμαι χαρούμενος που μπορώ να παίξω και πάλι. Ανυπομονώ να φορέσω την εμφάνιση και να μπω ξανά μέσα στο γήπεδο. Είμαι ενθουσιασμένος και θέλω να βοηθήσω την εθνική ομάδα της χώρας μου» πρόσθεσε.

Η αρχική απόφαση της UEFA για την τιμωρία που στον Γουέιν Ρούνεϊ, έφτανε στις τρεις αγωνιστικές, πράγμα που αν παρέμενε έτσι (μειώθηκε έπειτα από την έφεση της FA σε δύο παιχνίδια), θα έβαζε σε κίνδυνο τη συμμετοχή του 26χρονου άσου στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

«Αν έπρεπε να λείψω και από τα τρία ματς της εθνικής, σίγουρα δεν θα βρισκόμουν εδώ μαζί με την υπόλοιπη αποστολή» τόνισε ο Ρούνεϊ, που κληθείς να σχολιάσει και την εχθρική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί των Ουκρανών στο τελευταίο ματς του ΔΆ ομίλου, ανέφερε πως: «Έχουμε παίξει σε πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο και έχουμε μάθει να στεκόμαστε όρθιοι σε δύσκολες έδρες. Έχουμε την εμπειρία που χρειάζεται για να μην επηρεαστούμε απΆ όσα θα συμβούν στις εξέδρες και θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι».

Σχολιάζοντας την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τις μεθόδους του Ρόι Χότζον, ο έμπειρος άσος υποστήριξε ότι: «Όλα είναι πιο ήρεμα σε κάθε μας προπόνηση. Βοηθάει το γεγονός πως τόσο ο προπονητής μας, όσο και το τεχνικό του επιτελείο είναι ¶γγλοι. Δεν… χανόμαστε στη μετάφραση και καταλαβαίνουμε απόλυτα όλα όσα μας λένε και τις οδηγίες που μας δίνουν με κάθε λεπτομέρεια. Ο κ. Χότζον δείχνει ότι μας εμπιστεύεται και αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα σε μια εθνική ομάδα. Στο παρελθόν, το θέμα της εμπιστοσύνης θιγόταν αρκετά συχνά, αλλά πλέον δεν το έχουμε αυτό. Όλα είναι καλύτερα».