«Εθνικός ήρωας ο Σεφτσένκο»

Το εγκώμιο του Αντρέι Σεφτσένκο «έπλεξε» ο αμυντικός της εθνικής Αγγλίας, Γκλεν Τζόνσον, ενόψει του τελευταίου αγώνα της φάσης των ομίλων όπου τα «λιοντάρια» θα αναμετρηθούν με την Ουκρανία.



«Εθνικός ήρωας ο Σεφτσένκο»

Ο 27χρονος άσος της Λίβερπουλ αναφέρθηκε στην ποιότητα του Ουκρανού επιθετικού, χαρακτηρίζοντας τον «εθνικό ήρωα της χώρας του». 

«Εστιάζοντας στο ματς με τους Ουκρανούς, βλέπουμε πως έχουν τον Σεφτσένκο ο οποίος θεωρείται εθνικός ήρωας και όχι αδίκως, αφού πρόκειται για έναν φανταστικό παίκτη. Κάθε παίκτης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θέλει να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό, οπότε είμαι σίγουρος πως όταν θα μας αντιμετωπίσει θα τα δώσει όλα», ήταν τα λόγια του Τζόνσον για να προσθέσει: 

«Ο Σεφτσένκο είναι ένας φανταστικός τύπος. Δεν βρισκόταν στο καλύτερο σημείο της καριέρας του όταν έπαιζε στην Τσέλσι, αλλά δε χάνεις την ποιότητά σου μέσα σε ένα βράδυ. Εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς. Προσωπικά τον έχω τοποθετήσει πολύ ψηλά. Είναι τρομερά ευφυής. Ακόμα και αν τα αγγλικά του δεν ήταν σε τόσο καλό επίπεδο, εκείνος συμμετείχε σε όλα. Ο καθένας έχει τα σκαμπανεβάσματά του, αλλά παρά το γεγονός αυτό ο Σεφτσένκο εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους».