Preview: Σουηδία – Αγγλία

Τους τρεις από τους τέσσερις βαθμούς, που ζήτησε από τους συμπαίκτες του ο Στίβεν Τζέραρντ ώστε να προκριθούν στα προημιτελικά του Euro 2012 θα ψάξει η Αγγλία στην αποψινή αναμέτρηση με τη Σουηδία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου για τη δεύτερη αγωνιστική του Δ’ ομίλου της διοργάνωσης.



Preview: Σουηδία – Αγγλία

Μετά την ισοπαλία (1-1) στο πρώτο ματς κόντρα στους Γάλλους, τα «τρία λιοντάρια» θα αγωνιστούν με στόχο την πρώτη τους νίκη στο θεσμό, που θα τους βάλει για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Για ακόμη μια φορά, όμως, τα προβλήματα δεν λείπουν από την ομάδα του Ρόι Χότζον!

Αν και οι Τζέραρντ και Πάρκερ δηλώνουν έτοιμοι να στελεχώσουν τη μεσαία γραμμή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Γκλεν Τζόνσον συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στο δάχτυλο του ποδιού ενώ και ο Μάρτιν Κέλι φαίνεται πως θα μείνει εκτός πλάνων λόγω ίωσης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σκέφτεται να αλλάξει το 4-4-1-1 σε «καθαρό» 4-4-2, με τον Άντι Κάρολ να παίρνει φανέλα βασικού και να βοηθάει τον Ντάνι Γουέλμπεκ στην επίθεση. Αυτό, σημαίνει ότι θα «θυσιαστεί» ο Άλεξ Τσάμπερλεϊν που είχε ξεκινήσει στο παιχνίδι με τους «τρικολόρ». Ο Χαρτ κάτω από τα δοκάρια και η τετράδα της άμυνας (Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ), θα διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ στη μεσαία γραμμή, ο Γιάνγκ θα τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο και δεξιά θα παρουσιαστεί είτε ο Μίλνερ, είτε ο Γουόλκοτ.

Στα χαφ, το «δίδυμο» Τζέραρντ – Πάρκερ είναι αχώριστο.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Γιόχαν Ελμάντερ ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο μετατάρσιο, πήρε χρόνο συμμετοχής στην ήττα (2-1) από τους Ουκρανούς και ο Έρικ Χάμρεν σκέφτεται να του δώσει φανέλα βασικού. Ο Γιόνας Όλσον θα βρεθεί στο κέντρο της σκανδιναβικής άμυνας και ο Αντρέας Γκρανκβιστ θα μετατοπιστεί δεξιά.