Πίσω στο Έιρε…

Κάπου εδώ το Euro 2012 τελείωσε για την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας. Το σύνολο του Τζιοβάνι Τραπατόνι ηττήθηκε 4-0 από την Ισπανία και έγινε η πρώτη ομάδα που δεν θα συνεχίσει στη φετινή διοργάνωση μετά και το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου. Τυπική διαδικασία το τρίτο ματς με τους Ιταλούς.



Πίσω στο Έιρε…

Δύο γκολ από τον Φερνάντο Τόρες και ένα από τους Νταβίντ Σίλβα και Σεσκ Φάμπρεγας έγραψαν την ιστορία του αγώνα στο γήπεδο του «Γκντανσκ», με την Ιρλανδία να δείχνει για ακόμη μια φορά την αδυναμία της να αντισταθεί σε ομάδες που από το θεωρητικό επίπεδο, έδειξαν στην πράξη ότι ήταν ανώτερες.

Α’ ημίχρονο:

Δύσκολο εξ αρχής, ακατόρθωτο έπειτα από μόλις πέντε λεπτά. Η Ιρλανδία ήξερε ότι έπρεπε να τολμήσει για να… την ευνοήσει και η τύχη και παρά το γεγονός πως το έκανε με το μακρινό σουτ του Κοξ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την Ισπανία, όλα γύρισαν… μπούμερανγκ! Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου άνοιξαν το σκορ με τον Φερνάντο Τόρες στο 5ο λεπτό, έπειτα από λάθος της άμυνας των Ιρλανδών και με το 1-0 στην πλάτη, το παιχνίδι ήταν σα να έχει τελειώσει. Με τους παίκτες του Τραπατόνι κλεισμένους στα καρέ τους και τους «φούριας ρόχας» να χτυπούν από κάθε πλευρά. Η φυσιολογική εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου θα ήταν ένα δεύτερο γκολ για τους Ισπανούς, αλλά βρήκαν απέναντί τους τον Γκίβεν που όσο περνούσε από το χέρι του, δεν επέτρεπε στους αντιπάλους να παραβιάσουν την εστία του.

Β’ ημίχρονο:

Όπως στο πρώτο ματς με τους Κροάτες, έτσι και σε αυτό με τους Ισπανούς, η Ιρλανδία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να… φάει γκολ. Όπως την περασμένη Κυριακή ήταν ο Μάτζουκιτς, έτσι και αυτή τη φορά ήταν ο Σίλβα. Ο «βιρτουόζος» αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι με… χορευτικές κινήσεις μέσα από την περιοχή και με αριστερό πλασεδάκι διπλασίασε τα τέρματα των «φούριας ρόχας» στο 49ο λεπτό. Όλα είχαν τελειώσει ήδη από το 5ο λεπτό με το γκολ του Τόρες και αυτό του Σίλβα ήρθε απλά για να το επιβεβαιώσει και να το… θυμίσει στους Ιρλανδούς. Μόνο που αυτοί είδαν κι άλλη φορά τη μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα τους, με τον επιθετικό της Τσέλσι να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα και να αλλάζει ξανά τον φωτεινό πίνακα. Ο Σεσκ Φάμπρεγας στο 82’ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με δυνατό δεξί σουτ από πλάγια θέση!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (65’ Χάβι Μαρτίνεθ), Σίλβα, Τόρες (73’ Φάμπρεγκας), Ινιέστα (79’ Καθόρλα)

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Γκίβεν, Ο’ Σέι, Λέτζερ, Νταν, Γουόρντ, Νταφ (76’ ΜακΚλίν), Άντριους, Γουίλαν (80’Γκριν), ΜακΓκίντι, Κοξ (46’Γουόλτερς) , Κιν