Χότζον: «Περήφανοι, αλλά θέλουμε βελτίωση»

Χαρούμενος για το αποτέλεσμα, περήφανος για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του αλλά αντικρίζοντας την ανάγκη για βελτίωση στην τελική πάσα και την επιλογή των παικτών την κρίσιμη στιγμή, δήλωσε ο Ρόι Χότζον μετά το 1-1 της Αγγλίας με τη Γαλλία.



Χότζον: «Περήφανοι, αλλά θέλουμε βελτίωση»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των «τριών λιονταριών» υποστήριξε ότι αγχώθηκε σε ελάχιστες στιγμές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους «τρικολόρ» και τόνισε πως  τον διακατέχει το αίσθημα της δικαίωσης μετά την εμφάνιση του Άλεξ Τσάμπερλεϊν, τον οποίο εμπιστεύθηκε για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

«Παίξαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, κόντρα στην οποία οφείλεις να παρουσιάζεσαι με την πρέπουσα αγωνιστική πειθαρχία. Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν αγχώθηκα πολύ. Μάλιστα, αν είχαμε λίγη τύχη περισσότερη, ίσως να είχαμε πετύχει και ένα δεύτερο γκολ για να πάρουμε τη νίκη. Είναι δεδομένο πως η Γαλλία είναι από τα φαβορί του ομίλου μας και είναι λογικό να θέλουν όλες οι ομάδες να τη νικήσουν» τόνισε ο Χότζον και πρόσθεσε:

«Είμαι περήφανος για τη συνολική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Κανείς δεν με απογοήτευσε και όλοι αγωνίστηκαν με πάθος για τη νίκη. Οφείλουμε όμως να βελτιωθούμε στην τελική πάσα και την καθαρή σκέψη την κρίσιμη στιγμή. Κάποιες στιγμές, οι σέντρες έβγαιναν πιο νωρίς απ’ ότι έπρεπε και οι γρήγορες πάσες με τη μια, ήταν αχρείαστες, όταν κρατούσαμε τη μπάλα με άνεση».

Αναφερόμενος στον Άλεξ Τσάμπερλεϊν, τον οποίο επέλεξε έναντι του Στιούαρτ Ντάουνινγκ για το αριστερό «φτερό», ο Άγγλος προπονητής δήλωσε: «Τα πήγε πολύ καλά. Δημιουργούσε κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα. Είμαι χαρούμενος με την εμφάνισή του, όπως άλλωστε και με την εμφάνιση όλων των υπόλοιπων παιδιών. Όλοι τα πήγαν περίφημα».