Χότζον: «Στο γήπεδο, δεν… παίζουν τα σερί»

Η εικόνα που θα παρουσιάσουν το απόγευμα της Δευτέρας και όχι κάποιο… αήττητο σερί θα κρίνει την αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Γαλλία για την πρεμιέρα του Δ’ ομίλου του Euro 2012, σύμφωνα με τον Ρόι Χότζον.



Χότζον: «Στο γήπεδο, δεν… παίζουν τα σερί»

Οι «τρικολόρ» μετρούν 21 παιχνίδια χωρίς ήττα μέχρι σήμερα και το σερί είναι λογικό να αποτελεί έναν ακόμη λόγο για τον οποίο κάθε αντίπαλος της ομάδας του Λοράν Μπλαν θα πρέπει να ανησυχεί. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται να συμβαίνει και με την Αγγλία, την οποία ο Χότζον προετοίμασε κατάλληλα και τόνισε πως:

«Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο, το απόγευμα της Δευτέρας. Η Γαλλία έχει ένα εκπληκτικό σερί 21 αγώνων χωρίς ήττα και φυσικά, είναι απίστευτο επίτευγμα. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα είναι αυτός ο παράγοντας που θα κρίνει το μεταξύ μας παιχνίδι. Τα σερί δεν μετράνε σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις όπως είναι το Euro και το Μουντιάλ. Όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα των δύο ομάδων. Σεβόμαστε τη Γαλλία και τους ποδοσφαιριστές της, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας και θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται συνεχώς η εθνική ομάδα της Αγγλίας για το γεγονός πως σε μεγάλες διοργανώσεις δεν καταφέρνει να εκπροσωπήσει επάξια το έθνος της, ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε ότι: «Ξέρω ότι το τελευταίο τρόπαιο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966. Δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζετε συνέχεια. Δεν μπορείτε επίσης, να κατηγορείται αυτή την ομάδα για έλλειψη σοβαρότητας σε τέτοιες διοργανώσεις. Όπως και οι υπόλοιπες 15 ομάδες του φετινού Euro, έτσι κι εμείς έχουμε τις πιθανότητές μας για να φτάσουμε στην κορυφή».

Ερωτηθείς για την κόπωση που ενδεχομένως θα φανεί στους ποδοσφαιριστές λόγω της διαμονής τους στην Πολωνία, τη στιγμή που και τα τρία ματς του ομίλου θα τα παίξουν στην Ουκρανία, ο Ρόι Χότζον είπε: «Φύγαμε από ένα ωραίο ξενοδοχείο για να έρθουμε σε ένα άλλο, εξίσου ωραίο. Τα ταξίδια μας είναι πολύ καλά οργανωμένα και δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο προετοιμαζόμαστε για τα ματς».

Καταλήγοντας, δήλωσε πως: «Είναι δική μου ομάδα και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Έχω δουλέψει ξανά με τον Στίβεν Τζέραρντ και τον Γκλεν Τζόνσον, διαλέγω τους παίκτες, το σύστημα και είμαι εγώ ο υπεύθυνος. Είναι λογικό να μην έχω καταφέρει να βάλω ολοκληρωτικά τη σφραγίδα μου, μετρώντας μόλις έναν μήνα στην τεχνική ηγεσία, αλλά είναι δική μου ομάδα και για ό,τι συμβεί, ευθύνομαι εγώ».