Και γιατί ο Κέλι;

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή του Ρόι Χότζον να καλύψει το κενό του Γκάρι Κέιχιλ με τον Μάρτιν Κέλι. Ο νεαρός αμυντικός της Λίβερπουλ, σαφώς, δεν φανταζόταν ότι η κλήση του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας θα συνδυαζόταν από τόσο μεγάλο ντόρο, αλλά υπάρχει εξήγηση. Και μάλιστα, διπλή. Ρίο Φέρντιναντ και Μίκα Ρίτσαρντς…



Και γιατί ο Κέλι;

Η αναγκαστική αποχώρηση του Γκάρι Κέιχιλ από την αποστολή των «τριών λιονταριών» για τα γήπεδα των Πολωνίας και Ουκρανίας που θα φιλοξενήσουν το φετινό Euro είναι το τέταρτο κατά σειρά πλήγμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εν όψει της διοργάνωσης.

Ο Ρόι Χότζον είδε πρώτα τον Τζον Ρούντι να σπάει το δάχτυλο του χεριού του στην πρώτη προπόνηση με αποτέλεσμα να καλέσει τον Τζακ Μπάτλαντ, αργότερα ήρθε η σειρά του Γκάρεθ Μπάρι μετά το φιλικό με τη Νορβηγία κι έπειτα, ο Φρανκ Λάμπαρντ τραυματίστηκε σε προπόνηση και άφησε τη θέση του στον Τζόρνταν Χέντερσον.

Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν συνέβη αυτό που έγινε με τον αποκλεισμό του Γκάρι Κέιχιλ και την κλήση του Μάρτιν Κέλι. Και είναι κρίμα για τον νεαρό άσο της Λίβερπουλ που θα αντικαταστήσει το κενό του αμυντικού της Τσέλσι, αλλά ο Ρόι  Χόυζον δεν είχε άλλη επιλογή

Ή μήπως είχε;

Πριν από δυόμιση εβδομάδες, ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας ανακοίνωσε την προεπιλογή των «τριών λιονταριών» και άφησε εκτός Euro τον Ρίο Φέρντιναντ. Ο λόγος; Όπως ισχυρίστηκε, η αγωνιστική ετοιμότητα του υψηλόσωμου στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βρισκόταν στο επιθυμητό επίπεδο και τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν στη διάρκεια της σεζόν, τρόμαξαν τον Χότζον. Αυτό, ήταν η επίσημη δικαιολογία, καθώς έτσι φαινόταν από την πρώτη στιγμή κι έτσι αποδείχτηκε εκ των υστέρων.

Η κόντρα του Άντον Φέρντιναντ με τον Τζον Τέρι, η παρουσία του δεύτερου στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το μίσος που τρέφει πλέον για αυτόν ο Ρίο, στηρίζοντας τον αδερφό του, είναι η προφανής δικαιολογία, που όμως κανείς δεν τόλμησε να παραδεχτεί.

Και πάμε στη συνέχεια.

Η λίστα των back – up σε περίπτωση που συνέβαινε το χειρότερο σενάριο για έναν διεθνή ποδοσφαιριστή, δηλαδή να τραυματιστεί και να αναγκαστεί να αποχωρήσει, δεν περιελάμβανε τον Μίκα Ρίτσαρντς. Αυτό, όμως, από επιλογή του ποδοσφαιριστή.

Ο Άγγλος αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν δέχτηκε να συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη λίστα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, προφανώς έχοντας αισθανθεί προσβεβλημένος.

Παρά το γεγονός πως έθεσε εαυτόν εκτός διοργάνωσης, τόνισε πως στο άμεσο μέλλον θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει στον ομοσπονδιακό τεχνικό πως αξίζει μια θέση στα βασικά του πλάνα.

Και ήρθε η κρίσιμη στιγμή για τον Ρόι Χότζον που ενημερώθηκε ότι ο Γκάρι Κέιχιλ υπέστη κάταγμα στο σαγόνι και δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στο Euro. Με τον Ρίο Φέρντιναντ εκτός εξ αρχής και τον Μίκα Ρίτσαρντς να αρνείται τη… λίστα αναμονής, ο κόουτς πήρε τηλέφωνο τον Μάρτιν Κέλι.

Αυτός, είναι ο 6ος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που βρίσκεται πλέον στην 23αδα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για τη διοργάνωση της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν, πάντως, δεν αφορούν τον ίδιο. Το… ψάρι μυρίζει από το κεφάλι και το κακό ξεκίνησε από την ημέρα που ο Χότζον αποφάσιζε να αφήσει εκτός Euro 2012 τον Ρίο Φέρντιναντ για αγωνιστικούς λόγους.

«What reasons?» που αναρωτήθηκε και αυτός…