Η Πρέμιερ κυρίαρχη στο Euro
Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας αγωνίστηκαν στην Πρέμιερ, την περασμένη σεζόν, με την πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου να γίνεται η …πρωταθλήτρια λίγκα. Ακολουθεί η Μπουντεσλίγκα, στην πεντάδα η Πρέμιερ της Ρωσίας.

Οι ημέρες για την έναρξη του Euro …σβήνονται από το ημερολόγιο με γρήγορους ρυθμούς και η στιγμή της πρώτης σέντρας πλησιάζει.
Η Πρέμιερ Λιγκ φιγουράρει στην πρώτη θέση, με 78 από τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στην τελική φάση να έχουν αγωνιστεί στα γήπεδά της, την περασμένη σεζόν.
Την ίδια στιγμή, η Μπάγερν Μονάχου είναι η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες, με τους φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ να έχουν 12 παίκτες στη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, από 5 διαφορετικές εθνικότητες.
Δείτε αναλυτικά:
|
Πρωτάθλημα |
Ποδοσφαιριστές |
|
Πρέμιερ Λιγκ (Αγγλία) |
78 |
|
Μπουντεσλίγκα (Γερμανία) |
49 |
|
Πριμέρα Ντιβιζιόν (Ισπανία) |
32 |
|
Σέριε Α (Ιταλία) |
31 |
|
Πρέμιερ Λιγκ (Ρωσία) |
29 |
Και για τις ομάδες:
|
Σύλλογος |
Ποδοσφαιριστές |
Εθνικότητες |
|
Μπάγερν Μονάχου |
12 |
5 |
|
Ρεάλ Μαδρίτης |
11 |
4 |
|
Τσέλσι |
9 |
5 |
|
Σαχτάρ Ντόνετσκ |
9 |
3 |
|
Ντιναμό Κιέβου |
9 |
2 |






















