Το… δώρο του Τσεχ!
Μία μέρα πριν κλείσει τα 30 του χρόνια, ο Πετρ Τσεχ βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Η Τσέλσι είναι έτοιμη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν και ο ίδιος ζήτησε το τρόπαιο για δώρο γενεθλίων!

Αρχικά, ο διεθνής τερματοφύλακας αναφέρθηκε στο όνειρό του: «Θα είναι φανταστικό να γίνω 30 ετών μία μέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου. Όταν ξυπνήσω, δεν θα θέλω τούρτα»!
Ερωτηθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τις… εμπειρίες του από τον προηγούμενο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που είχε αγωνιστεί (η Τσέλσι ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Γιουνάιτεντ), απάντησε: «Είχαμε 120 λεπτά και τη διαδικασία των πέναλτι για να πάρουμε την κούπα. Χάσαμε όμως, και έκατσα σε μια γωνία και έκλαιγα. Δεν μπορώ να δεχτώ την ήττα. Αυτή τη φορά όμως θέλω να ελπίζω ότι θα κατακτήσουμε το τρόπαιο.
Για να φτάσεις στον τελικό πρέπει να διανύσεις μεγάλο δρόμο. Επομένως, δεν είναι εύκολο και μερικές φορές η τύχη σου γυρνά την πλάτη. Ελπίζω τώρα, να την έχουμε υπέρ μας. Όλα είναι πιθανά. Μετά το παιχνίδι στην έδρα της Νάπολι, όλοι μας ξέγραψαν. Είμαστε, όμως, εδώ και έτοιμοι για τον τελικό»!