Δεν ταξιδεύει στην Ουκρανία η οικογένεια Γουόλκοτ

Την πρόθεσή της να μην ταξιδέψει στα γήπεδα της Ουκρανίας αποκάλυψε η οικογένεια του Θίο Γουόλκοτ, υπό τον φόβο ρατσιστικών επιθέσεων κατά την διάρκεια της τελικής φάσης του Euro 2012.



Δεν ταξιδεύει στην Ουκρανία η οικογένεια Γουόλκοτ

Ο αδερφός και πατέρας του επιθετικού της Άρσεναλ είχαν προγραμματίσει να επισκεφτούν την Ουκρανία για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες του νεαρού φορ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Τα ρεπορτάζ ωστόσο της αγγλικής τηλεόρασης, για πιθανά φαινόμενα ρατσισμού κατά την διάρκεια των αγώνων, φαίνεται ότι τους έκαναν να αλλάξουν γνώμη, όπως και σε πολλούς ακόμα συμπατριώτες τους…

«Δυστυχώς ο πατέρας μου και εγώ πήραμε την απόφαση να μην ταξιδέψουμε στην Ουκρανία υπό το φόβο πιθανών ρατσιστικών επιθέσεων» έγραψε στο Twitter ο αδερφός του Γουόλκοτ, Άσλεϊ,φέρνοντας στην επιφάνεια ένα πολύ σημαντικό θέμα που έχει προκύψει και αποτρέπει χιλιάδες Άγγλους να βρεθούν το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ουκρανίας.

Μάλιστα ανακοίνωση έχει εκδοθεί και από την Κυβέρνηση της χώρας και η οποία αναφέρει: «Αρκετοί αλλοδαποί έχουν πέσει θύματα βίαιων εγκληματικών πράξεων στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιθέσεις είχαν ρατσιστικά κίνητρα».