Γιακούμπου: «Βελτιώνεται η Έβερτον»

Ο επιθετικός της Έβερτον Γιακούμπου Αγιεκμπένι πιστεύει ότι τα «ζαχαρωτά» βελτιώνονται σεζόν με τη σεζόν και έχει φτάσει ο καιρός να στοχεύουν πλέον και σε τρόπαια.



Γιακούμπου: «Βελτιώνεται η Έβερτον»

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες στάθηκε άτυχη φέτος με συνεχείς τραυματισμούς σημαντικών παιχτών της, αλλά τώρα είναι σχεδόν πλήρης και παλεύει να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί στη βαθμολογία. Η Έβερτον είναι ένατη αυτή τη στιγμή στη Πρέμιερσιπ με 42 βαθμούς σε 29 αγώνες και ελπίζει ακόμη για την έξοδό της στην Ευρώπη.

Ο Γιακούμπου που συμπληρώνει την Τρίτη του σεζόν στο Γκούντισον Παρκ αφότου έφυγε από τη Μίντλεσμπρο, πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή να αρχίσει η ομάδα του να στοχεύει σε κούπες και όχι απλά σε τιμητικές διακρίσεις: «Η βελτίωσή μας είναι αισθητή όσο περνάει ο καιρός. Με τους παίχτες που έχουμε και την επιστροφή όλων των τραυματιών, πιστεύω ότι η Έβερτον έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ των τελευταίων χρόνων. Τώρα πρέπει όμως να περάσουμε σε νέο επίπεδο και να αρχίζουμε τις κατακτήσεις τροπαίων».

Ο 27χρονος επιθετικός πέτυχε το τρίτο του γκολ στη σεζόν, στον ισόπαλο αγώνα εναντίον της Μπέρμιγχαμ το Σάββατο, που έληξε με 2-2. Την προηγούμενη αγωνιστική εναντίον της Χαλ έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πέναλτι και έτσι χάρηκε πολύ με το γκολ του στον τελευταίο αγώνα: «Κάποιες φορές παίζεις καλά επιθετικά αλλά δεν καταφέρνεις να σκοράρεις. Με την Μπέρμιγχαμ όμως σκόραρα στην πρώτη μου ευκαιρία, οπότε πρέπει πάντα ο επιθετικός να μένει συγκεντρωμένος και αισιόδοξος. Χάρηκα πολύ με το τελευταίο μου γκολ και νόμιζα πως θα πάρουμε τη νίκη, αλλά αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Τώρα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη Μπόλτον και στον τρόπο με τον οποίο θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόμαστε για το κυνήγι των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη».