«Φανταστικός επιθετικός ο Ποντόλσκι»
Το εγκώμιο του Λούκας Ποντόλσκι έπλεξε ο συμπατριώτης του Περ Μερτεζάκερ, ο οποίος τόνισε πως το νέο απόκτημα της Άρσεναλ θα ενισχύσει την ομάδα, αλλά και οι «κανονιέρηδες» με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τον Γερμανό επιθετικό να εξελιχθεί.

«Όταν η ομάδα χρειάζεται το γκολ εκείνος βρίσκεται πάντα εκεί να βοηθήσει. Πάντα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου και δεν αφήνει τίποτα να τον επηρεάσει. Είναι τόσο άνετος και αυτό μου αρέσει σε εκείνον. Πρόκειται για έναν φανταστικό επιθετικό, όπου έχει παίξει έχει πετύχει πολλά γκολ. Είναι πολύ καλός στο να κοντρολάρει τη μπάλα όταν βρίσκεται μπροστά του και αυτή είναι μία σπουδαία ικανότητα που συμφέρει πολύ την ομάδα».
Ο Μερτεζάκερ ενθάρρυνε τον 26χρονο ποδοσφαιριστή ώστε να διαλέξει τους «κανονιέρηδες» για να συνεχίσει την καριέρα του, όπως ο ίδιος είπε, αφού πιστεύει πως θα ταιριάξει στην ομάδα:
«Μιλήσαμε αρκετές φορές και του έδωσα πολύ καλές συστάσεις για το σύλλογο. Πιστεύω πως θα διασκεδάσει, παίζοντας μπάλα σε αυτήν την ομάδα. Κάποια πράγματα εδώ διαφέρουν από τη Γερμανία, ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η προπόνηση. Μπορείς να αφοσιωθείς και να συγκεντρωθείς, αφού δεν υπάρχει ούτε ο Τύπος ούτε οι φίλαθλοι να σε αποσπούν. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτόν να βελτιωθεί τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως άνθρωπος όπως συνέβη και με μένα τον προηγούμενο χρόνο».