H «ταραγμένη» σεζόν της Μπλάκμπερν

Ο υποβιβασμός της Μπλάκμπερν ήρθε να σφραγίσει μια ήδη ταραγμένη χρονιά για τους «ρόβερς», με την οργή του κόσμου να ξεχειλίζ3ει. Το england365 ανατρέχει στα γεγονότα που «σημάδεψαν» μια σεζόν που γρήγορα θα ξεχάσει η Μπλάκμπερν.



H «ταραγμένη» σεζόν της Μπλάκμπερν

Μετά από έντεκα χρόνια παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ, η Μπλάκμπερν αποχαιρέτησε την μεγάλη κατηγορία μετά την εντός  έδρας ήττα από τη Γουιγκαν  χθες το βράδυ. H κακή μέρα από το πρωί φαίνεται, λένε πολλοί και για τη Μπλάκμπερν η κακή σεζόν φάνηκε από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου γνώρισε την ήττα στο «Ιγουντ Παρκ» από τη Γουλβς με 2-1.

Δυο ημέρες αργότερες, στις 15 Αυγούστου,  ο προπονητής της ομάδας Στηβ Κιν τιμωρείται με αφαίρεση διπλώματος για 18 μήνες καθώς βρέθηκε να οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο έχοντας καταναλώσει διπλάσια ποσότητα αλκοολ από τα επιτρεπτά όρια. Στις 17 Σεπτεμβρίου, οι οπαδοί διαμαρτύρονται προς τον προπονητή και τη διοίκηση γιατί η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.  Ωστόσο εκείνη την αγωνιστική οι «ρόβερς» επικράτησαν της Αρσεναλ με 4-3.

Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την εξαγορά του συλλόγου έναντι 43 εκατομμυρίων λιρών από την ινδική εταιρεία  Venky’s, στις 19 Νοεμβρίου  «σημαδεύεται» από την ισοπαλία 3-3 κόντρα στη Γουίγκαν, αποτέλεσμα που αφήνει τη Μπλακμπερν στη 19η θέση.

Στις 30 Νοεμβρίου, η Μπλακμπερν αποκλείεται από τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, μετά την ήττα 2-0 από την Καρντιφ.  Ο Κιν είχε επιλέξει μια εντελώς διαφορετική εντεκάδα για εκείνο το ματς, καθώς προτίμησε να κρατήσει «φρέσκους» τους παίκτες του για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Η ήττα από τη Γουεστ Μπρομιτς Αλμπιον στο «Ιγουντ Παρκ, στην επέτειο του ενός χρόνου από την πρόσληψη του Κιν στις 17 Δεκεμβρίου προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Σκωτσέζο τεχνικό.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα,  η Μπλακμπερν ξαναβρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά την ήττα από τη Μπόλτον και οι εκδηλώσεις για την απόλυση του Κιν φτάνουν στο αποκορύφωμα.  Στις φωνές που ζητούν την απομάκρυνση του προστίθεται και η τοπική εφημερίδα.

Μπορεί η Μπλακμπερν να αποχαιρέτησε τη χρονιά με νίκη 3-2 στο «Ολντ Τράφορντ», οι οπαδοί συνέχισαν να στρέφονται εναντίον του προπονητή και της διοίκησης.

Για πρώτη φορά στην σεζόν (στις 14 Ιανουαρίου) η Μπλακμπερν βγαίνει από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Στις 24 Φεβρουαρίου ο αρχηγός της ομάδας Κριστοφερ Σαμπα μεταγράφεται στην Ανζι, αφού προηγουμένως η διοίκηση είχε απορρίψει το αίτημα του Κονγολέζου αμυντικού για μεταγραφή.

Στις 10 Απριλίου, η Μπλάκμπερν γνωρίζει την ήττα για τέταρτο σερί ματς (3-2  από τη Λίβερπουλ) και βρίσκεται στη 18η θέση της βαθμολογίας. Ακόμη μια ήττα, από την Τότεναμ αυτή τη φορά στις 29 Απριλίου, φέρνει  την Μπλακμπερν ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό. Μάλιστα στο συγκεκριμένο ματς οι παίκτες του Κιν δεν κατάφεραν ούτε ένα σουτ στο τέρμα.