Liverpool Soccer Schools: Φινάλε και στην Ερυθραία

Έπεσε η αυλαία στο soccer school το οποίο διοργανώνεται εδώ και 3 μέρες από τη Liverpool Academy στις εγκαταστάσεις του Πανερυθραϊκού.



Liverpool Soccer Schools: Φινάλε και στην Ερυθραία

Οι ποδοσφαιριστές του Πανερυθραϊκού επί 3 μέρες είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν υπό τις οδηγίες του προπονητή των ακαδημιών της Liverpool, Alex Arnold. Ο τεχνικός της ομάδας του Άνφιλντ, κατά τη διάρκεια του soccer school έδειξε νέες ασκήσεις στα παιδιά και διαπίστωσε από κοντά την πρόοδο που έχουν κάνει. Ο ίδιος όταν παρέδιδε το ασκησιολόγιο την προηγούμενη φορά είχε αμφιβολίες για τον αν τα παιδιά θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, όμως σε συνομιλίες του με παράγοντες της ομάδας δήλωνε έκπληκτος από την προσήλωση και τη δουλειά την οποία έχει κάνει όλο το δυναμικό της ακαδημίας του Πανερυθραϊκού. Χαρακτηριστικά έλεγε πως  «η ακαδημία πλέον έχει ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω»

Ο εκ των προπονητών της ομάδας, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος έκανε αρχικά τη δική του αποτίμηση αναφορικά με την επίσκεψη της Liverpool στις εγκαταστάσεις της Νέας Ερυθραίας: «Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από τις προπονητικές συνεδρίες των τελευταίων ημερών και διέκρινα την ικανοποίηση και στο πρόσωπο του Alex Arnold, πράγμα που για μένα είναι πολύ σημαντικό. Ο Άγγλος τεχνικός μας είπε πως είδε μεγάλη βελτίωση στην ομάδα και αυτό τόνωσε το ηθικό όλων μας, δίνοντας μας κουράγιο για τη συνέχεια η οποία πρέπει να χαρακτηρίζεται κυρίως από υπευθυνότητα».

Έπειτα μίλησε για την ικανοποίηση που είδε στα πρόσωπα των γονέων:  «Οι γονείς στην αρχή της συνεργασίας μας με τη Liverpool είχαν κάποιους ενδοιασμούς, όμως τώρα μετά από 1 χρόνο σχεδόν συνεργασίας, είναι ικανοποιημένοι και βλέπουν πολύ θετικά κάθε επίσκεψη και κάθε σχολείο που διοργανώνεται».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα κέρδη της συνεργασίας με τη Liverpool : «Όλοι οι προπονητές της ομάδας είμαστε πολύ ικανοποιημένοι  από τη συνεργασία με τον Αγγλικό σύλλογο διότι τα αποτελέσματα της καλής δουλειάς που γίνεται πλέον φαίνονται και στα αποτελέσματα όλων των τμημάτων μας, τα οποία πρωταγωνιστούν στις διοργανώσει στις οποίες συμμετέχουν. Η συνεργασία μας με τον Alex ήταν πάρα πολύ καλή. ενικά είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο των προπονητών που έχουν επισκεφτεί την ακαδημία μας. Είναι συνεργάσιμοι, έχουν τρομερές γνώσεις, είναι καλοί άνθρωποι και περνούν τα πράγματα που θέλουν με πολύ ξεχωριστό τρόπο και αυτό το εκτιμούμε ιδιαίτερα. Έχουμε μάθει πάρα πολλά σαν προπονητές και εμείς από αυτή τη συνεργασία και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε».

Από κει και πέρα τα παιδιά από την πλευρά τους χάρηκαν πολύ τις προπονήσεις και ο νέος τρόπο δουλειάς που τους παρουσίασε ο Άγγλος προπονητής, τους κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Είναι κοινό μυστικό πλέον πως έχουν μάθει τον σωστό τρόπο να παίζουν ποδόσφαιρο και κάθε φορά ανυπομονούν για τα soccer school, διότι γνωρίζουν πως θα μάθουν κάτι περισσότερο. Στην ουσία η δίψα των ποδοσφαιριστών του Πανερυθραϊκού είναι αυτό που κάνει και τη διαφορά και έχει συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση τους.

Κλείνοντας, αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως στην τελευταία μέρα του soccer school στην Ερυθραία, για πρώτη φορά ο προπονητής των «κόκκινων» ξέφυγε από την πεπατημένη και κατά την διάρκεια των σεμιναρίων είχε ανοιχτό διάλογο με τους γονείς και τα παιδιά. Έτσι το σεμινάριο δεν ήταν μονότονο αλλά διαδραστικό. Έτσι με αυτόν τον τρόπο ο καθένας έπαιρνε απάντηση αμέσως για όποια απορία του δημιουργείτο.