Κένεντι: «Με το Κύπελλο... σώζει τη χρονιά»!

Η απογοήτευση της κάκιστης πορείας στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να... εξαφανιστεί με την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από τη Λίβερπουλ, όπως δήλωσε στο england365.gr ο βετεράνος μπακ των «κόκκινων», Άλαν Κένεντι! «Οπωσδήποτε κύπελλο, αλλιώς η χρονιά θα είναι αποτυχημένη» τόνισε! 



Κένεντι: «Με το Κύπελλο... σώζει τη χρονιά»!

Ο τελικός του FA Cup πλησιάζει και το england365 ταξίδεψε μέχρι το Λίβερπουλ όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει το θρύλο της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο «Μπάρνεϊ Ραμπλ» όπως τον φώναζαν παλιά οι οπαδοί της ομάδας, αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα  της Λίβερπουλ με την οποία κατέκτησε 13 τρόπαια συνολικά, φορώντας τη φανέλα της από το 1978 έως το 1985. Ο άνθρωπος που με 2 δικά του τέρματα χάρισε στους «κόκκινους» το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1981 και το 1984, μίλησε για τον τελικό του FA Cup και ανέλυσε τη φετινή πορεία της ομάδας.

Παράλληλα, σχολίασε την απόδοση του Άντι Κάρολ, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κένι Νταλγκλίς, ενώ με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων ζωής της Πρέμιερ Λιγκ, μας αποκάλυψε ποιον θεωρεί τον καλύτερο παίκτη της ιστορία της.

Των Γιώργου Ζάχου και Φαίδωνα Μίλιση

-Η Λίβερπουλ σε λίγες μέρες διεκδικεί το FA Cup, πως βλέπεται τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου;

«Θα είναι σίγουρα ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Η Τσέλσι υπό τις οδηγίες του Ντι Ματέο έχει μεταμορφωθεί και μετά την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πολύ καλή ψυχολογία. Πριν την πρόκριση της ήμουν σίγουρος πως θα πάρουμε το κύπελλο, όμως η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή η Τσέλσι είναι πολύ ανεβασμένη. Η Λίβερπουλ θέλει οπωσδήποτε να κατακτήσει το κύπελλο γιατί αλλιώς η χρονιά της θα είναι αποτυχημένη. Τολμώ να προβλέψω πως εν τέλει θα τα καταφέρει».

-Η επιτυχία της φετινής χρονιάς δηλαδή εξαρτάται από αυτό το παιχνίδι; 

«Ναι διότι με 2 τρόπαια σε μια σεζόν ξεχνάς την κακή πορεία στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα δεν το κερδίζεις από τη μία μέρα στην άλλη αλλά πρέπει να πηγαίνεις βήμα- βήμα. Γι αυτό το λόγο πιστεύω πως τα 2 κύπελλα μπορούν να αποτελέσουν μια αφετηρία και ένα αποφασιστικό βήμα για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια».

-Ποιος είναι ο κύριος λόγος που η ομάδα δεν είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα;

«Η ομάδα πρέπει να έχει μια συνέχεια, πράγμα που δεν γίνεται τα τελευταία χρόνια με τις συχνές αλλαγές προπονητών. Επίσης χρειαζόμαστε περισσότερη ποιότητα και κρίνω αναγκαίο να γίνει μία… εκκαθάριση στο ρόστερ. Ουσιαστικά, πρέπει να δούμε ποιος δεν κάνει και να φέρουμε κάποιον καλύτερο στη θέση του».

-Αυτή την εκκαθάριση στο ρόστερ πρέπει να τη κάνει ο Κένι Νταλγκλίς ή κάποιος άλλος;

«Όπως σου είπα χρειάζεται μια συνέχεια. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Κένι. Είναι ο καταλληλότερος γι αυτή τη δουλειά γιατί γνωρίζει τον σύλλογο όσο λίγοι. Θέλω να συνεχίσει το έργο του και αν πάρει το κύπελλο τότε η παραμονή του θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Αν του δοθούν λεφτά και πάρει τους παίκτες που επιθυμεί το καλοκαίρι, τότε είμαι βέβαιος πως η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα του χρόνου».

-Που υστερεί και που υπερτερεί η φετινή «προβληματική» Λίβερπουλ;

«Πιστεύω ότι η άμυνα μας είναι η καλύτερη των τελευταίων 4 χρόνων. Έχουμε 2 εξίσου καλούς ακραίους οπισθοφύλακες με επιθετικές αρετές (Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε) και 2 κεντρικούς αμυντικούς πολύ δυνατούς (Σκρτελ, Άγκερ). Από κει και πέρα σαν ομάδα υστερούμε επιθετικά, διότι δεν εκμεταλλευόμαστε τα λάθη των αντιπάλων μας. Αν ο αντίπαλός σου κάνει δώρα και δεν τα εκμεταλλεύεσαι τότε δεν κερδίζεις τα παιχνίδια. Βέβαια σε αυτό υστερεί όλη η ομάδα, όχι μόνο οι επιθετικοί μας».

-Μια και μιλήσατε για την επίθεση...Ο Άντι Κάρολ έχει δεχθεί σκληρή κριτική για τις έως τώρα εμφανίσεις του. Θεωρείτε δίκαια την κριτική που του ασκείται;

«Προφανώς και όχι. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι όταν έπαιζε στη Νιουκαστλ ήταν ανώριμος ποδοσφαιρικά. Είχε όμως μεγάλο ταλέντο και γι αυτό ξεχώρισε. Στη Λίβερπουλ δεν αρκεί ένας παίκτης καλός στον αέρα με δυνατό αριστερό πόδι. Εδώ πρέπει  να ωριμάσει και γίνει ένας ολοκληρωμένος επιθετικός..  Μπορεί να μην παίζει το ίδιο καλά ,αλλά δεν τα πάει και άσχημα. Είμαι σίγουρος πως όσο πιο πολύ παίζει, τόσο καλύτερος θα γίνει».

-Η Πρέμιερ Λιγκ πρόσφατα συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής. Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πείτε ποιον θεωρείτε τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία της μέχρι τώρα…

«Τον Στίβεν Τζέραρντ! Για μένα είναι ο καλύτερος με διαφορά. Είναι έξυπνος, χαρισματικός ηγέτης , έχει γερό κορμί και παίζει παντού εξίσου καλά.  Ο Μέσι για παράδειγμα δεν μπορεί να παίξει δεξί μπακ, στόπερ και να διακριθεί. Ο Τζέραρντ μπορεί να κάνει τα πάντα και είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης της Λίβερπουλ και της Πρέμιερ Λιγκ κατά τη γνώμη μου».