Χότζον: «Στηρίξτε μας»!

Κάλεσμα στο αγγλικό έθνος να σταθεί στο πλευρό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας απηύθυνε ο Ρόι Χότζον στην επίσημη παρουσίασή του από την FA! «Ξέρω ότι έχω δύσκολο έργο, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είναι σημαντικό να σταθούμε όλοι στο πλευρό αυτής της ομάδας» δήλωσε. 



Χότζον: «Στηρίξτε μας»!

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσία της εθνικής ομάδας της πατρίδας μου. Είναι μέρα περηφάνιας» ήταν το πρώτο σχόλιο του έμπειρου προπονητή, που πρόσθεσε: «Θα πρέπει όλοι να σταθούν στο πλευρό αυτής της ομάδας και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους. Θέλουμε στήριξη. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κερδίσεις τον κόσμο και να τον φέρεις στον γήπεδο, πείθοντάς τον πως κάτι καλό χτίζεται, αλλά αυτό γίνεται μόνο με σκληρή δουλειά, κάτι που είμαι αποφασισμένος να κάνω». 

Όσον αφορά το Euro του καλοκαιριού σε Πολωνία και Ουκρανία και τον στόχο των «τριών λιονταριών», ο Ρόι Χότζον ήταν κατηγορηματικός: «Θεωρώ ότι η Αγγλία θα πρέπει να συμμετέχει στις μεγάλες διοργανώσεις, στοχεύοντας πάντα στην πρώτη θέση και το τρόπαιο. Είναι μεγάλο έθνος, η εθνική ομάδα έχει τεράστιο μέγεθος και δεν θα πρέπει κανείς να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από την επιτυχία».

Για τους παίκτες που θα καλέσει, είπε: «Δουλεύω στην Αγγλία τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι λογικό να έχω ήδη σχηματίσει άποψη για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της χώρας. Η αποστολή, πάντως, θα ανακοινωθεί με το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ταξιδέψει και ο Ρούνεϊ με την υπόλοιπη αποστολή στα γήπεδα των Πολωνίας και Ουκρανίας, παρά την τιμωρία των δύο αγωνιστικών, απάντησε θετικά, όμως, δεν τοποθετήθηκε για το θέμα της αρχηγίας, τονίζοντας: «Οι Φέρντιναντ και Τέρι είναι αξιότιμα μέλη της εθνικής ομάδας και σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Θα μιλήσω και με τους δύο κι έπειτα θα αποφασίσω».

Γνωρίζοντας τις ευθύνες που καλείται να αναλάβει καθώς επίσης την κριτική και την πίεση στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει, δήλωσε: «Είμαι υπέρ της άποψης πως κάθε προπονητής θα πρέπει να καταθέτει αποδείξεις για τις οποίες οι ποδοσφαιριστές του θα αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν. Θα προσπαθήσω να κερδίσω τους διεθνείς, αν και θεωρώ ότι το βιογραφικό και οι εμπειρίες μου θα διευκολύνουν το έργο μου. Τώρα, αν είναι να κριθώ άμεσα και κατά τη διάρκεια του Euro για τη δουλειά μου, έχοντας ελάχιστο χρόνο για να προετοιμάσω την εθνική ομάδα, τότε θα το δεχτώ. Στη δουλειά μου έχω συνηθίσει να κρίνομαι άμεσα και έχω συμβιβαστεί με το γεγονός».

Καταλήγοντας και κληθείς να τοποθετηθεί για τον σάλο που δημιουργήθηκε αρχικά με τον Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος εμφανιζόταν με την «ταμπέλα» του αδιαφιλονίκητου φαβορί για τη θέση στον πάγκο της Αγγλίας, ο Ρόι Χότζον απάντησε: «Είναι εξαιρετικός προπονητής και τον σέβομαι. Μου άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Εννοείται ότι μόλις βρω ευκαιρία θα του τηλεφωνήσω για να τον ευχαριστήσω. Ευελπιστώ να παραμείνουμε καλοί φίλοι...».

Διαβάστε εδώ την είδηση της πρόσληψής του από την FA

Επίσης, ενημερωθείτε για την προπονητική του καριέρα στο αφιέρωμα που ετοίμασε το england365.gr!