Ξεκινούν οι δοκιμές των συστημάτων τεχνολογίας!

Στα τέλη του τρέχοντος μήνα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές των συστημάτων τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, όπως γνωστοποίησε η FIFA μετά και το τελευταίο… κρούσμα λανθασμένης απόφασης διαιτητή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ!



Ξεκινούν οι δοκιμές των συστημάτων τεχνολογίας!

Στο «Γουέμπλεϊ», ο Μάρτιν Άτκινσον έδειξε σέντρα στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης, καταλογίζοντας το δεύτερο γκολ για τους «μπλε» σε μια φάση που όμως φαίνεται η μπάλα να μην έχει περάσει την τελική γραμμή.

Όπως είναι λογικό, αν και το τελικό σκορ ήταν 5-1 υπέρ της Τσέλσι, το… «φαλτσοσφύριγμα» αυτό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και η FIFA κινήθηκε άμεσα για να ηρεμήσει τα πνεύματα, γνωστοποιώντας ότι στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές των συστημάτων τεχνολογίας!

Το πρώτο, θα έχει να κάνει με τις κάμερες στις εστίες και το δεύτερο με την παρουσία εξτρά εποπτών στις γραμμές του άουτ, ακριβώς δίπλα από το κάθε τέρμα.

Οι δοκιμές θα ενταθούν κατά τη διάρκεια του Μαΐου, με την ψήφιση της εισαγωγής της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο να έχει προγραμματιστεί από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις αρχές Ιουλίου.

TAGS: