Η φετινη πορεία της Liverpool

Περίμενα κι εγώ με την σειρά μου να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση κ ο εκνευρισμός που είχα τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να εκφράσω κι εγώ με την σειρά μου, τη γνώμη μου για την φετινή πορεία της ομάδας μου.  



Η φετινη πορεία της Liverpool

Η χαρά που πήραμε όλοι μας με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ επισκιάστηκε από την τραγική (και φέτος) παρουσία μας στο πρωταθλημα.  Όπως όλοι οι Λιβερπούλιανς έτσι κ εγώ τρέφω απέραντο σεβασμό για την προσωπικότητα που λέγεται Κένι Νταλγκλίς, όμως δεν μπορώ να αγνοήσω τα λάθη του.

Στη Λίβερπουλ μοιάζουν να έχουν συγκεντρωθεί (στη πλειοψηφία τους) μέτριοι παίχτες οι οποίοι δεν έχουν καν αίσθηση του βάρους της φανέλας που φορούν. Πολλοί απο αυτούς ήταν επιλογές του Κένι, όπως ο Κάρολ ή ο Χέντερσον οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει τίποτα παρά τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που δαπανηθήκαν για αυτούς. Μακάρι να πάρουμε το Κύπελλο προκειμένου να κλείσει ευχάριστα η σεζόν,  ωστόσο θέλω να αναφέρω κάποιες απόψεις μου έτσι ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στο πρωταθλημα.

Θεωρώ λοιπόν, ότι αρχικά η ομάδα πρέπει να χτιστεί απ την αρχή με ένα προπονητή υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου(π.χ Μουρίνιο σε καμία περίπτωση πάντως Μπενίτεθ...).

Επιπλέον χρειάζεται ολική αναδόμηση του ράστερ πλην Άγκερ, Σκρτελ, Σουάρες, Ρέινα κ φυσικά Τζέραρντ που μπορούν να σταθούν σε μια καλή ενδεκάδα όλοι οι υπόλοιποι φετινή βασικοί στην καλύτερη περίπτωση στον πάγκο. Ένα σοβαρό σέντερ φορ(π.χ Φαλκαο η Λεβαντοφσκι) που να μπορεί να σκοράρει εύκολα γκολ.

Αναγκαία η απόκτηση δυο καλών μπακ στην άμυνα(όχι τύπου Τζόνσον κ Ενρίκε). Ενώ απ το καιρό της αποχώρησης Αλόνσο και Μασεράνο η ομάδα  έχει (με εξαίρεση ίσως τον Ανταμ που μοιάζει καλός παίχτης) αποδυναμωθεί αισθητά και στο κέντρο. Χωρίς πανικό και με σοβαρό πλάνο πιστεύω ότι με τέτοιου τύπου δύσκολες αλλά αναγκαίες κινήσεις η ομάδα θα ξαναγίνει ανταγωνιστική.

Ευχαριστώ πολύ YNWA

Νίκος Νικολαϊδης

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)