To διαχρονικό… γιατρικό της Έβερτον!

Η ευκαιρία της Έβερτον να «ανέβει» αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά την ταπεινωτική ήττα από τη Λίβερπουλ έφτασε και ακούει στο όνομα Σάντερλαντ. Το england365.gr αναζήτησε και σας παρουσιάζει όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες έχει τη δυνατότητα να ορθοποδήσει από το ερχόμενο Σάββατο και να επιστρέψει στις πρόσφατες υψηλές της πτήσεις!



To διαχρονικό… γιατρικό της Έβερτον!

Κεφάλια σκυμμένα. Πρόσωπα χωρίς διάθεση, γεμάτα προβληματισμό και αναγκασμένα να «φορτσάρουν» για να βρουν, μέσω των μετέπειτα αγωνιστικών επιτυχιών, ξανά το χαμόγελό τους. Αυτό είναι το κλίμα στην Έβερτον μετά τη βαριά ήττα στο ντέρμπι από τη Λίβερπουλ (3-0) και άπαντες, από τους ποδοσφαιριστές μέχρι το τεχνικό επιτελείο και τους οπαδούς, καλούνται να κλείσουν την κακή παρένθεση και να προχωρήσουν.

Τα «ζαχαρωτά» προσγειώθηκαν απότομα. Οι διθύραμβοι μετά τις νίκες επί των Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ μετετράπησαν σε κατήφεια και απογοήτευση, ενώ δεν έλειψαν και οι… μηδενιστές που κατόπιν εορτής έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι ήταν θέμα χρόνου η ομάδα του Μόγιες να ξεφούσκωνε!

Όλοι στο «Γκούντισον Παρκ» γνωρίζουν τα παραπάνω και είναι αποφασισμένοι, όπως δήλωσε ο ίδιος ο προπονητής αλλά και ο αρχηγός Φιλ Γιαγκέλκα, να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να χαροποιήσουν ξανά τον κόσμο τους.

Η μεγάλη ευκαιρία έφτασε και ακούει στο όνομα Σάντερλαντ! Το ερχόμενο Σάββατο η Έβερτον θα φιλοξενήσει στο «Γκούντισον Παρκ» τις «μαυρόγατες» με έπαθλο την συνέχεια της πορείας τους στο Κύπελλο Αγγλίας.

Χωρίς καμία δόση υπερβολής, ο χαρακτηρισμός «ιδανικό γιατρικό» ταιριάζει γάντι στους φιλοξενούμενους. Τα «ζαχαρωτά» γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι κόντρα στη Σάντερλαντ έχουν νιώσει πολλές φορές κατά το παρελθόν τη… λύτρωση των αγωνιστικών τους προβλημάτων.

Η ομάδα του Μάρτιν Ο’Νιλ από τη μεριά της βλέπει εφιάλτες κάθε φορά που το πρόγραμμα προβλέπει εξόρμηση στο γήπεδο της Έβερτον! Η προϊστορία δεν την ευνοεί, τα αποτελέσματα χαλούσαν το… image της και την οδηγούσαν στην κατρακύλα.

Για την Έβερτον, όπως γράψαμε και παραπάνω, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεπεράσει το «σοκ» από τη συμπολίτισσα Λίβερπουλ και να επιστρέψει στις πρόσφατες υψηλές τις πτήσεις.

Δείτε τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τις παλαιότερες «κόντρες» των δύο ομάδων:

-  Με τον Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο, η Έβερτον δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τη Σάντερλαντ. Από τα 14 παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες, τα δέκα κατέληξαν στα χέρια των «ζαχαρωτών», ενώ τα τέσσερα έληξαν ισόπαλα.

- Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Κύπελλο ήταν το 2005. Στην τέταρτη φάση του θεσμού η Έβερτον είχε νικήσει άνετα με σκορ 3-0.

-  Από τις οκτώ συνολικά αναμετρήσεις στο «Γκούντισον Παρκ» για το Κύπελλο, η Σάντερλαντ έχει φύγει νικήτρια μία φορά και ηττημένη τις υπόλοιπες επτά!

- Το 1966 η Έβερτον είχε νικήσει 3-0 τις «μαυρόγατες» και στο τέλος κατέκτησε το Κύπελλο, επικρατώντας με σκορ 3-2 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

- Το τελικό 6-4 των δύο ομάδων στο «Γκούντισον Παρκ» το 1935 είχε χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο παιχνίδι της ιστορίας της Έβερτον. Μετά από 50 χρόνια ακολούθησε βέβαια το επικό 3-1 επί της Μπάγερν Μονάχου για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1984-85)! Τα «ζαχαρωτά» έφτασαν στον τελικό και κατέκτησαν το τρόπαιο μετά το 3-1 επί της Ραπίντ Βιέννης!

- Ο Τιμ Κέιχιλ είναι ο μεγαλύτερος «εφιάλτης» της Σάντερλαντ, αφού έχει πετύχει συνολικά επτά γκολ σε βάρος της.

- Το μεγαλύτερο… αγκάθι για την Έβερτον  ακούει στο όνομα Μάρτιν Ο’Νιλ. Ο τεχνικός της Σάντερλαντ έχει επισκεφθεί 13 φορές το «Γκούντισον Παρκ» και αποχώρησε μία φορά ηττημένος, όταν ακόμα καθόταν στον πάγκο της Άστον  Βίλα για την 5η φάση του θεσμού το 2009