Θετικά βήματα για την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο

Ακόμη ένα βήμα για την είσοδο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως γνωστοποίησε η International Football Association, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο θα δοκιμαστεί εντατικά το σύστημα «Hawk’s Eye» με τις κάμερες στις εστίες, προκειμένου να προκύψει ένα σαφές συμπέρασμα βάσει του οποίου θα γίνει η ψήφιση.  



Θετικά βήματα για την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Σεπ Μπλάτερ βρέθηκε στην Αγγλία και συναντήθηκε με τους Μισέλ Πλατινί και Φρανς Μπεκενμπάουερ για το πολυσυζητημένο θέμα της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε ότι θα… προτιμούσε να πεθάνει παρά να ξαναδεί γκολ αντίστοιχο αυτού που ακυρώθηκε στο Μουντιάλ του 2010 για τον Φρανκ Λάμπαρντ στο ματς της Αγγλίας με τη Γερμανία.

Οι απόψεις για την ορθότητα της επιλογής εισόδου της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο διίστανται, αλλά όπως έγινε γνωστό από την International Football Association, από αυτό τον μήνα μέχρι και τον Ιούνιο θα υπάρξουν αρκετά τεστ πάνω στο «Hawk’s Eye» και στις 2 Ιουλίου, στο Κίεβο, θα ψηφιστεί θετικά ή αρνητικά.