Πριν από την αγωνιστική

Μετά από μια διακοπή λόγω ανωτέρας βίας η ενημέρωση για το αγαπημένο πρωτάθλημα της Σκωτίας επιστρέφει στο england365. Η σεζόν βρίσκεται στο μέσον της, η μάχη για τον τίτλο, την Ευρώπη και την παραμονή έχει ανάψει για τα καλά και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.



Πριν από την αγωνιστική

Οι προβολείς στρέφονται στις δύο μεγάλες της αλλά για διαφορετικούς λόγους. Στη μεν Σέλτικ για τις αγωνιστικές τις επιτυχίες αφού είναι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, στους δε Ρέϊντζερς γιατί είναι εκτός κυπέλλων και έχασαν διψήφια διαφορά στο πρωτάθλημα αλλά και γιατί τα οικονομικά της ομάδας είναι σε κάκιστη κατάσταση και η εφορία μαζί με ο υπουργείο Οικονομικών κυνηγάνε το νέο ιδιοκτήτη Κρεγκ Ουάϊτ και ερευνούν τις μεθόδους του.

Η 26η αγωνιστική αναμένεται ενδιαφέρουσα και πάμε γρήγορα στα ματς.

ΝΤΑΝΦΕΡΜΛΙΝ – ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ
Το +15 του Νοεμβρίου έχει γίνει πλέον -4 για τους Ρέϊντζερς που πλήρωσαν τα οικονομικά προβλήματα και τους πολλούς τραυματισμούς. Ο αποκλεισμός την περασμένη εβδομάδα από το Κύπελλο μέσα στο «Άϊμπροξ» από τη Νταντί Γιουνάϊτεντ απλά μεγάλωσε την πίκρα των οπαδών και τον προβληματισμό. Ο Μακ Κόϊστ έχει μείνει χωρίς επίθεση μετά την πώληση του Γέλαβιτς και τους τραυματισμούς των Νέϊσμιθ και Λάφερτι με αποτέλεσμα να επαναφέρει άρον – άρον τον Ντανιέλ Κουζάν, παλιό παίκτη της ομάδας. Ο 34χρονος φορ (και πρώην της Λάρισας) θα προσπαθήσει να βοηθήσει αλλά αυτό είναι αμφίβολο. Η νίκη είναι μονόδρομος στο ματς που ανοίγει την αυλαία για τους πρωταθλητές αφού έχουν 58 πόντους και δεν θέλουν να αυξηθεί η διαφορά με τη Σέλτικ. Εκτός έδρας μετράνε 9 νίκες και 3 ήττες και έχουν δεχτεί μόλις 6 γκολ.

Η Ντανφέρμλιν δίνει τη μάχη της σωτηρίας. Οι μόλις 18 πόντοι της την φέρνουν στην τελευταία θέση και η εντός έδρας απόδοσή της δεν είναι ενθαρρυντική: 5 ισοπαλίες και 7 ήττες και ούτε τώρα θα κάνει την πρώτη της νίκη. Τον Σεπτέμβριο οι «Τζερς» πέρασαν με το ευρύ 4-0 από το Ντανφέρμλιν ενώ τον Δεκέμβριο στη Γλασκώβη δυσκολεύτηκαν περισσότερο (2-1).

ΣΕΛΤΙΚ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ
Με 62 βαθμούς και ένα εκπληκτικό σερί 16 νικών σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, η Σέλτικ έχει γίνει το φαβορί για τον τίτλο. Έχει ενισχύσει κατά πολύ το ρόστερ της, ο Λένον βρίσκει λύσεις από παίκτες που δεν περίμενε και η ψυχολογία είναι στα ύψη. Μετά από μια στείρα τριετία όπου έφτανε στην πηγή αλλά δεν έπινε νερό η καθολική ομάδα φαίνεται ότι θα ξεδιψάσει φέτος.

Στο «Πάρκχεντ» μετράει 10 νίκες σε 12 ματς (από μία ισοπαλία και ήττα) και έχει τέρματα 26-6.

Η Ινβερνές από τη μεριά της βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει από την ουρά και οι 26 πόντοι της δίνουν μια σχετική ασφάλεια. Μακιρά από την έδρα της μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες αλλά με τη φόρμα που έχει η Σέλτικ όπως έδειξε και στο εντυπωσιακό 4-0 επί της Χαρτς την Τετάρτη δύσκολα θα πάρει κάτι τώρα.

Φέτος αναμετρήθηκαν ήδη τρεις φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (μία στη Γλασκώβη) και η Σέλτικ πήρε όλα τα ματς με 2-0.

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ
Πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τους γηπεδούχους. Η απογοητευτική Χιμπέρνιαν είναι προτελευταία με 18 βαθμούς και μόνο χάρη ση διαφορά τερμάτων δεν υποβιβάζεται αυτή τη στιγμή.

Απόλυτα λογική η πορεία της τη στιγμή που σε 12 ματς στο γήπεδό της έχει μόλις μία νίκη και 7 ήττες. Μάλιστα η νίκη ήρθε την προηγούμενη αγωνιστική με το 1-0 επί της Κιλμάρνοκ και έδωσε ηθικό στους παίκτες του Φένλον.

Η Αμπερντίν τρέχει ένα σερί 5 αγώνων χωρίς ήττα (περιλαμβάνεται και μια ισοπαλία στο «Άϊμπροξ») και έχει μπει στην πρώτη εξάδα με 29 πόντους. Η απρόσμενη ισοπαλία με την Κουίν οφ Σάουθ την προηγούμενη εβδομάδα στο Κύπελλο δείχνει την αστάθειά της. Εκτός έδρας έχει 2 νίκες και 7 ήττες σε 12 ματς και από τους αριθμούς βλέπουμε πόσο αμφίρροπο είναι το ματς.

Τα δύο προηγούμενα μεταξύ τους ματς έληξαν 0-0 στο Εδιμβούργο και 1-0 στο Αμπερντίν οπότε δεν περιμένουμε βροχή από γκολ.

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ – ΧΑΡΤΣ
Αμφότερες προέρχονται από οδυνηρές ήττες. Η μεν «Κίλι» από τη Χιμπέρνιαν οι δε «Τζάμπος» από τη Σέλτικ.

Διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη αφού η Χαρτς είναι 4η με 35 πόντους (όσους και η 5η Σεντ Τζόνστον) ενώ η Κιλμάρνοκ 7η με 28. Οι γηπεδούχοι όμως έχουν προκριθεί στον τελικό του Λιγκ Καπ (με αντίπαλο τη Σέλτικ) κάτι που σημαίνει ότι αν οι «καθολικοί» πάρουν το πρωτάθλημα τότε θα βγουν και αυτοί στην Ευρώπη.

Η «Κίλι»έχει ισορροπία εντός έδρας με 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες ενώ η Χαρτς δυσκολεύεται εκτός: μόνο δύο νίκες, από 5 ήττες και ισοπαλίες και μόλις 7 γκολ υπέρ.

Η δυστοκία τους φάνηκε στα δύο εφετινά τους ματς. Λευκή ισοπαλία στο Κιλμάρνοκ, νίκη των φιλοξενούμενων με 1-0 στο Εδιμβούργο.

ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ – ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ
Και οι δύο είναι σε ευφορία. Η μεν «Άγιοι» γιατί κάνουν την καλύτερη σεζόν της ιστορίας τους και με 35 πόντους είναι στην 5η θέση, οι δε «πορτοκαλί» γιατί απέκλεισαν τους Ρέϊντζερς και πέρασαν στους «8» του Κυπέλλου (όπου θα αναμετρηθούν με τη Σέλτικ).

Στο πρωτάθλημα πάντως είναι σ την 8η θέση με 27 βαθμούς και αν θέλουν να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο πρέπει να κάνουν ένα καλό σερί.

Η Σεντ Τζόνστον πήρε 1-1 από τη Χαρτς στο Κύπελλο και θα δώσει επαναληπτικό στο γήπεδό της όπου στο πρωτάθλημα μετράει 4 νίκες, 7 ήττες και μόλις μία ισοπαλία.

Αντίστοιχα τα πάει η Γιουνάϊτεντ εκτός έδρας με 3 νίκες, 4 ήττες και 5 ισοπαλίες. Αμφότερες σκοράρουν αρκετά όπως δείχνει το 3-3 που έφεραν τον Σεπτέμβριο στην ίδια έδρα. Το άλλο ματς πάντως στο Νταντί έληξε χωρίς γκολ.

ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ – ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ
Σε κάμψη είναι οι γηπεδούχοι που μέσα στο 2012 έχουν μόλις μία νίκη επί της Χάμιλτον στο Κύπελλο. Έπεσαν έτσι στην 9η θέση του πίνακα με 27 βαθμούς αλλά θεωρητικά δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν.

Στο γήπεδό τους έχουν 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες , αξιοπρεπές ρεκόρ για ομάδα του βεληνεκούς αυτού.

Η Μάδεργουελ συνεχίζει την εξαιρετική της σεζόν και είναι στους «8» του Κυπέλλου μετά το ευρύ 6-0 επί της Μόρτον και στην 3η θέση της βαθμολογίας με 41 πόντους (και ματς λιγότερο).

Η «Γουελ» τα πάει περίφημα εκτός έδρας με 7 νίκες και 3 ήττες σε 12 ματς, ρεκόρ καλύτερο από αυτό που έχει στο γήπεδό της.

Τον Αύγουστο πέρασε με 1-0 από το Σεντ Μίρεν ενώ στην έδρα της παραχώρησε ισοπαλία με 1-1.