Το ...αμαρτωλό '94 κυνηγά τον Πιρς!

Την ώρα που η FA σηκώνει το λάβαρο κατά του ρατσισμού, ένα γεγονός από το παρελθόν του υπηρεσιακού ομοσπονδιακού τεχνικού Στιούαρτ Πιρς  φέρνει και άλλα σύννεφα στο ήδη ομιχλώδες τοπίο.



Το ...αμαρτωλό '94 κυνηγά τον Πιρς!

Μπορεί η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αφαίρεσε το περιβραχιόνιο από τον Τζον Τέρι, ο οποίος το καλοκαίρι θα δικαστεί για τα ρατσιστικά σχόλια που απηύθυνε στον Αντον Φέρντιναντ κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ της Τσέλσι και της ΚΠΡ, όμως βρέθηκε να απολογείται για την απόφαση της να δώσει έστω και προσωρινά το τιμόνι της εθνικής ομάδας των Ανδρών στον Στιούαρτ Πίρς, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ρατσιστική συμπεριφορά.

Τον Δεκέμβριο του 1994, σε αγώνα της Νόττιγχαμ Φόρεστ  με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Πιρς έκανε ρατσιστική επίθεση στον Πολ Ινς. Για εκείνη του την συμπεριφορά ο Πιρς είχε ζητήσει συγγνώμη κάτι που είχε επιβεβαιωθεί  και από τον τότε πρόεδρο του συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών Πίτερ Τέιλορ. « Ο Στιούαρτ έχει μετανιώσει για όσα είπε, τα οποία ήταν στην ένταση της στιγμής. Μου είπε πως θα τηλεφωνήσει στον Πολ για να του ζητήσει συγγνώμη  και είμαι σίγουρος πως θα γίνει δεκτή από τον Πολ».

Ωστόσο, σαν να μην έφτανε αυτό το περιστατικό, κάποιοι έσπευσαν να υπενθυμίσουν πως ο αδελφός του υπηρεσιακού τεχνικού, Ντένις Πιρς ήταν υποψήφιος με το Εθνικιστικό Κόμμα στις Ευρωεκλογές του 2009. Η απάντηση που δόθηκε από την ομοσπονδία σε αυτό το θέμα, ήταν η υπενθύμιση μιας δήλωσης του Στιούαρτ Πιρς το 2008. «Οι πεποιθήσεις του αδελφού μου είναι δικές του και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις δικές μου».