Αντιδράσεις για τα έξοδα του «BBC»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το κόστος «μετακόμισης» του «BBC», με το βρετανικό Μέσο να έχει δαπανήσει περισσότερα από 11 εκατ. λίρες για τις μετακινήσεις και τη διαμονή του προσωπικού του, από το 2009 και μετά.



Αντιδράσεις για τα έξοδα του «BBC»

Το «BBC» είχε αποφασίσει τη μετεγκατάστασή του σε περιοχές έξω από το Λονδίνο, με τη νέα του έδρα να βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την αγγλική πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο της «μετακόμισης» το βρετανικό Μέσο αποφάσισε να καλύψει μέρος από –και σε ορισμένες περιπτώσεις εξ’ ολοκλήρου- το κόστος διαμονής των υπαλλήλων του, οι οποίοι χρειάστηκε να διαμείνουν σε ξενοδοχεία ή σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Το ίδιο έγινε και με το κόστος των μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις εκμισθώσεις οικιών, τα δύο τελευταία χρόνια το «BBC» έχει δαπανήσει 785.679 λίρες, ενώ ο λογαριασμός σε ξενοδοχεία έφτασε το 1.585.646 λίρες. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το κόστος για τα ξενοδοχεία σε Σκωτία και Ουαλία, όπου και εκεί διατηρεί εγκαταστάσεις το Μέσο, με τα ποσά να φτάνουν στα 3 και 2,5 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις, αυτές επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του με 769.565 λίρες για τους Άγγλους δημοσιογράφους και πλησίασαν στις 900 για τους Ουαλούς. Όλα αυτά, χωρίς στα παραπάνω ποσά να υπολογίζονται οι εγχώριες πτήσεις, ενώ το «BBC» δήλωσε ότι δεν έχει στοιχεία για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για μετακινήσεις με ταξί. 

TAGS: