LIVE: Άρσεναλ - Μαν. Γιουνάιτεντ 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» με σκορ 2-1! Τα γκολ των Βαλένσια και Γουέλμπεκ έδωσαν το σημαντικό «τρίποντο» στους «κόκκινους διαβόλους»! Ο Φαν Πέρσι είχε ισοφαρίσει προσωρινά! Το england365 μετέφερε LIVE λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα!  



LIVE: Άρσεναλ - Μαν. Γιουνάιτεντ 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

90' + 5' Λήξη του αγώνα! Νίκη για τη Γιουνάιτεντ με σκορ 2-1!

Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων...

82' ΓΚΟΛ για τη Γιουνάιτεντ! Ο Ντάνι Γουέλμπεκ έπειτα από ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του και ασίστ του Βαλένσια, σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους Πρωταθλητές Αγγλίας, 2-1!

77' Καρδιοχτύπια για τον Γουόλκοτ, που πέφτει άτσαλα στο έδαφος και χτυπάει στο πρόσωπο, αλλά σηκώθηκε...

76' Ακόμη μια κίνηση από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Παρκ μπαίνει στο παιχνίδι, στη θέση του Ράφαελ.

75' Ακόμη μια αναγκαστική αλλαγή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Νάνι αποχωρεί τραυματίας και ο Πολ Σκόουλς πέρνει τη θέση του. 

72' Αλλαγή για την Άρσεναλ. Ο Αρσάβιν περνάει στη θέση του Τσάμπερλεϊν.

71' ΓΚΟΛ για την Άρσεναλ! Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με όμορφο γυριστό σουτ στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Λίντεργκαρντ για το 1-1! Όλα απ' την αρχή!

63' Τεράστια ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ! Ροντέο πλέον το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς! Ο Γουέλμπεκ βγαίνει απέναντι από τον Σέζνι, πλασάρει, αλλά προτού η μπάλα περάσει την τελική γραμμή, ο Μερτεσάκερ απομακρύνει με υπερπροσπάθεια!

60' Δοκάρι για την Άρσεναλ! Ο Άλεξ Τσάμπερλεϊν χάνει ακόμη μια ευκαιρία για τους «κανονιέρηδες», σουτάροντας χαμηλά, αλλά με τη μπάλα να απομακρύνεται από το δεξί δοκάρι του Λίντεργκαρντ. 

Το παιχνίδι έχει ανοίξει, με την Άρσεναλ πλέον να μην περιμένει απλά τη Γιουνάιτεντ, αλλά και να τολμάει να βγει στην επίθεση. 

53' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Άρσεναλ! Ο Ράμσεϊ από το ύψος της περιοχής κάνει το σουτ με το δεξί, όμως η μπάλα περνάει πολύ ψηλά, άουτ!

50' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Άρσεναλ! Ο Σμόλινγκ παραπατάει και χάνει τη μπάλα στην άμυνα, ο Ροσίτσκι εκμεταλλευέται το λάθος, φτάνει στην αντίπαλη περιοχή και «σπάει» σωστά τη μπάλα στον Φαν Πέρσι, που όμως από πλεονεκτική θέση με το αριστερό σουτάρει άουτ!

Αλλαγή για την Άρσεναλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του και να της δώσει ώθηση. Στη θέση του Τζουρού, ο νεαρός Νίκο Γέναρις!

46' Έναρξη δευτέρου μέρους!

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου!

45' ΓΚΟΛ για τη Γιουνάιτεντ! Ο Βαλένσια με παλικαρίσια κεφαλιά έπειτα από σέντρα που έγινε από αριστερά, έγραψε το 1-0 για τους «κόκκινους διαβόλους»!

43' Ο Ροσίτσκι βρίσκει χώρο να σουτάρει από μακριά έπειτα από ωραία προσπάθεια του Τσάμπερλεϊν, αλλά η μπάλα καταλήγει αργά και βασανιστικά, άουτ.

42' Κίτρινη κάρτα στον Άαρον Ράμσεϊ.

40' Ξανά ο Νάνι απειλεί από αριστερά, μπαίνει στην περιοχή της Άρσεναλ, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν πολύ άσχημο...

35' Πρώτη πολύ καλή ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Νάνι! Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός από πλάγια θέση σούταρε χαμηλά στην δεξιά κλειστή γωνία του Σέζνι, όμως ο Πολωνός γκολκίπερ είπε «όχι»!

Με τον δραστήριο Νάνι από αριστερά και τον Ράιαν Γκιγκς να λύνει και να δένει στη μεσαία γραμμή προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα η Γιουνάιτεντ.

Το πρώτο ημίωρο ολοκληρώθηκε χωρίς κλασσική ευκαιρία. 

27' Ο Γουέλμπεκ βγαίνει απέναντι από τον Σέζνι και υπό την πίεση του Κοσιελνί, σουτάρει πολύ άσχημα για να φύγει η μπάλα πολύ ψηλά, άουτ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους και πιέζουν την Άρσεναλ! 

17' Αναγκαστική η πρώτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, με τον Ράφαελ να ρίχνεται στη μάχη στη θέση του τραυματία Τζόουνς!

16' Νοκ - άουτ ο Τζόουνς! Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί με φορείο έπειτα από ζημιά που υπέστη στο αριστερό γόνατο σε προσπάθεια να μαρκάρει τον Γουόλκοτ!

11' Αδύναμο σουτ του Γουόλκοτ, μπλοκάρει εύκολα ο πορτιέρο της Γιουνάιτεντ.

7' Σέντρα του Τσάμπερλεϊν από δεξιά, στην αγκαλιά του Λίντεργκαρντ.

Πέντε λεπτά χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο ντέρμπι...

1' Σέντρα στο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ στη μπάλα!

17:59 Όλα έτοιμα για τη σέντρα!

17:58 Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο!

17:55 Πέντε λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης και στο «Έμιρεϊτς» είναι όλα έτοιμα!

Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Τότεναμ με σκορ 3-2 λίγο νωρίτερα, αναγκάζει την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κυνηγήσει πλέον τη μείωση της διαφοράς από την κορυφή, αφού αυτή τη στιγμή οι «πολίτες» έχουν βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας έξι βαθμών! 

Ο Τιερί Ανρί έμεινε εκτός αποστολής για τους «κανονιέρηδες», προσθέτοντας ακόμη ένα αγωνιστικό πρόβλημα στον Αρσέν Βενγκέρ! Πρόβλημα στη γάμπα αντιμετωπίζει ο Γάλλος επιθετικός που δεν πέρασε το τεστ ετοιμότητας. Φανέλα βασικού στον Τσάμπερλεϊν από τον Αλσατό προπονητή!

Τζόουνς και Σμόλινγκ στο κέντρο της άμυνας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτός ο Φέρντιναντ, στον πάγκο οι Πολ Σκόουλς και Ράφαελ.  

«Το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε πλέον, είναι να πάρουμε τη νίκη για να επαναφέρουμε τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και εμείς οφείλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να παίρνουμε τις νίκες και να συνεχίσουμε το κυνήγι της Σίτι» είπε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά τη νίκη (3-2) της Σίτι στο παιχνίδι με την Τότεναμ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (4-2-3-1) : Σέζνι - Τζουρού, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Βερμάελεν - Σονγκ, Ράμσεϊ - Γουόλκοτ, Ροσίτσκι, Τσάμπερλεϊν - Φαν Πέρσι

Στον πάγκο: Αλμούνια, Σκιλασί, Αρσάβιν, Μπεναγιούν, Μικέλ, Γέναρις

Μαν. Γιουνάιτεντ (4-4-2): Λίντεργκαρντ - Σμόλινγκ, Τζόουνς, Έβανς, Εβρά - Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Νάνι - Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ

Στον πάγκο: Ντε Χέα, Ράφαελ, Φάμπιο, Σκόουλς, Παρκ, Μπερμπάτοφ, Ερνάντες

Θυμηθείτε εδώ το preview του μεγάλου ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ!